Најновије

УКРАЈИНСКИ АМБАСАДОР ПРЕДЛАЖЕ: „Хрватски сценарио“ за „ослобађање“ Донбаса

За "ослобођење" Донбаса, украјинске власти треба да следе такозвани "хрватски сценарио", који позива на увођење страних трупа на територију ДНР-а и ЛНР-а и разоружање Народне милиције. Такво мишљење на Јутјуб каналу политичког аналитичара Јурија Романенка изразио је амбасадор Украјине у Хрватској и Босни и Херцеговини Александар Левченко.

Донбас (фото: ria.ru)

По мишљењу дипломате, таквим сценариом ће се омогућити "решавање питање избора на територији које сада контролишу самопроглашене републике, разоружање њихових снагас као и „повлачење незаконитих оружаних формација", преносе РИА Новости.

У августу  2015. године хрватска војска је почела са операцијом „Олуја“ која је трајала неколико дана и завршила се ликвидацијом Републике Српске Крајине и протеривањем српског становништва. У операцији је учествовало око 200 хиљада војника, а протерано је око 400.000 Срба.

Кијевске власти су у априлу 2014. године покренуле војну операцију против Доњецке и Луганске Народне Републике, које су прогласиле независност, након државног преврата у Украјини у фебруару исте године.

Трамп кажњава Ердогана! Ф-35 уместо у Турску иде у Украјину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА