Најновије

ДОКАЗ ДА НОВАК НИЈЕ НАМЕРНО ПОГОДИО СУДИЈУ: Навијачи масовно деле снимак из овог угла који све мења! (ВИДЕО)

Новак Ђоковић је дисквалификован са УС Опена пошто је лоптицом погодио линијског судију, а многи су пожурили да га осуде због "фрустрираности и беса" која га је коштала 18. гренд слема.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Сматрају да је агресивно ударио лоптицу и да је због тога погодио Лору Кларк, односно да није било случајности у његовом потезу. На темељу тога многи су га осудили, али се на друштвеним мрежама појавио снимак који доказује да је све било случајно.

И на овом снимку се види како је Лора Кларк пала на земљу након што је погодила лоптица у грло, али исто тако доказује да то Новак Ђоковић није урадио намерно.

У одлуци организатора турнира наводи се да је Ђоковић прекршио члан правила гренд слема о злоупотреби лоптице, за шта се иначе изриче финансијска казна и усмена опомена, а евентуално и одузима поен. Уз то, постоји и дискреционо право главног судије да за тај, али и сваки други прекршај поменутих Правила, некога дисквалификује. 

Шта тачно значи "злоупотреба лоптице"? И то је појашњено...

"Играчи/це не смеју да дивље, на опасан или бесан начин ударају, шутну или баце тениску лоптицу на спортском комплексу на коме се турнир одржава, осим у разумљивом покушају да дође до поена, што укључује и загревање. Ради појашњења овог правила, злоупотребом лоптице се подразумева ударање лоптице са намером да она оде ван терена, ударање лоптице на опасан или неодговаран начин на самом терену, или ударање лоптице без свести о последицама (тог ударца)", стоји у правилнику, а навијачи верују да је следећи снимак довољан доказ да Ђоковић није повредио ово правило.

Српски тенисер је лагано извадио лопту из џепа и без прекомерне силе је ударио, међутим изгледа да је и то било довољно да Лорки Кларк позли.

"Хвала Богу на технологији. Нови снимак изблиза показује шта се десило. Ту се види како Ноле, 'у бесу', 'снажно удара' лоптицу и погађа судију. Па, то је био крај гема, имао је лоптицу у џепу и вратио ју је скупљачима. Лагали су нас! Молим вас, делите ово!", само је један од коментара.

Погледајте из више углова…

Oпозиционар изнео тешке оптужбе против Александра Вучића и његовог брата, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА