Најновије

Амбасадор Египта позвао српске туристе да сједине приморски туризам са културом и животном средином!

На панелу посвећеном туризму током годишње конференције “Јака жена и личност године”, Амбасадор Египта у Београду позвао српске туристе да сједине приморски туризам са културом и животном средином.

Фото-Промо

     Амбасадор Египта у Београду, Амр Алгувејли, учествовао је на панелу посвећеном туризму у склопу годишње конференције “Јака жена и личност године” одржаној у Врњачкој Бањи, позивајући српске туристе да се упознају са напорима које су уложили Министарство туризма и антиквитета и Министарство животне средине у интеграцији приморског туризма са културом и животном средином.

     Алгувејли је истакао и да је Министарство туризма и антиквитета Арапске Републике Египат, приликом отварања Музеја у Хургади и довршавања радова на изградњи Музеја Шарм ел Шеик, настојало да омогући туристима у приобалним градовима, да се упознају са наслеђем египатске цивилизације, укључујући и привремене експонате из Тутанкамонове колекције, чиме се обухватају културни и приморски туризам. Амбасадор Египта у Београду је такође представио и напоре Министарства животне средине на промоцији екотуризма, напомињући да је то једна од туристичких активности која је најкомпатибилнија са мерама предострожности за суочавање са пандемијом вируса Ковид-19, пре свега јер се одвија у природи. Алгувејли је подсетио и на прво учешћа павиљона посвећеног екотуризму у оквиру учешћа Египта као почасног госта Београдског сајма туризма у фебруару ове године. 

    Алгувејли је закључио да умерена клима у Египту омогућава туристима да већи део свог боравка и туристичких активности током целе године, различитих годишњих доба и различитих врста туризма, које укључују приморски, културни и екотуризам, проведу на отвореном, чиме се постиже већи степен превенције против пандемије изазване корона вирусом. Амбасадор Египта у Београду истакао је да су мере предострожности, које су предузеле туристичке општине у Египту, привукле велики број српских туриста, што се може приметити и у обиму туриста из Србије у Египту у односу на број становника. Овим је представљено поверење које придају провођењу одмора у Египту и уважавању погодности које су им доступне од обнављања туризма у јулу. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА