Састојци:
500 г јунетине од бута
2 црног лука
150 г шаргарепе
20 мл уља
250 г сецканог парадајза
кашичица љуте паприке
1/2 кашике ајвара
чен белог лука
1/2 чили папричице
кашика концентрата парадајза
1/2 кашике скробног брашна (густина)
кашика першуна
со и бибер
8 дл црног вина
Припрема:
На уљу попржите јунетину насецкану на коцкице. Додајте сецкани црни лук и рендану шаргарепу. Динстајте 5 минута, склоните с ватре и додајте концентрат парадајза, млевену паприку и згњечени бели лук. Вратите на ватру, додајте сецкани чили папричицу и парадајз, посолите и побиберите. Додајте 8 дл црног вина и кувајте поклопљено око 50 минута, док месо не омекша. Скробно брашно размутите у мало воде и додајте у чорбу. Кратко прокувајте, додајте ајвар и поспите першуном.
Пријатно!
Погледајте ОВДЕ који је најбољи начин печења пилета.
Извор: 24sata.hr