Најновије

ПРОТИВ РУСА ЖЕЛЕ ДА ИЗБЕГНУ СРАМОТУ КОЈА ЋЕ ИХ ВЕЧНО ПРОГОНИТИ! Србија је први меч одиграла 2006. и од тада се оваква брука није догодила

Фудбалска репрезентација Србије вечерас од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" игра последњу утакмицу у 2020. години, а ривал је Русија у завршном колу Лиге нација.

Репрезентација Србије (Фото: ФСС)

Србија се налази на ивици провалије, једном ногом је већ испала из Б лиге у Ц Лигу нација, а чудесни опстанак може да се догоди само у случају победе над Русима и пораза Турске у Мађарској.

"Орлови" ће против Руса тако покушати да остваре и прву победу у Лиги нација, а исто тако и први тријумф у 2020. години. Јесу изабраници Љубише Тумбаковића савладали Норвешку у полуфиналу баража за пласман на Еворпско првенство, али тек после продужетака, па се и тај меч води као нерешен после регуларних 90 минута.

Због пандемије коронавируса прве репрезентативне утакмице игране су тек у септембру ове године, али је Србија за то кратко време успела да их одигра седам и да оствари пет ремија и две победе, а шансу за први и једини тријумф имаће вечерас.

Иначе, Србија је прву утакмицу под садашњим именом, грбом, бојама и химном одиграла 2006. године против Чешке (победа 3:1) и од тада ниједну календарску годину "орлови" нису завршили без победе. Међутим, за све постоји први пут…

Србија у 2020. години

Русија - Србија 3:1

Србија - Турска 0:0

Норвешка - Србија 1:2* (1:1 после 90 минута)

Србија - Мађарска 0:1

Турска - Србија 2:2

Србија - Шкотска 1:1 (4:5 пенали)

Мађарска - Србија 1:1.

Зашто је Шавија прекинуо меч прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА