Најновије

СЛУЧАЈ ОДБЕГЛИХ МИЛОВИХ АМБАСАДОРА: Министарство спољних послова на потезу, позната и могућа казна

Министарство спољних послова Црне Горе најавило је да ће против опозваних амбасадора који нису дошли на консултације покренути дисциплински поступак, након чега би им могао престати и радни однос.

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

Црногорским медијима је у Министарству синоћ речено да амбасадори Миодраг Влаховић (Ватикан), Дарко Пајовић (Кина), Сања Влаховић (Италија), Вера Кулиш (Немачка), као и амбасадор у САД Небојша Калуђеровић, нису допутовали у Црну Гору.

Те амбасадоре је, осим Калуђеровића, Министарство раније опозвало. Опозвани су и амбасадор у Србији Тарзан Милошевић, амбасадорка у Уједињеним Арапским Емиратима Душанка Јекнић и амбасадор у БиХ Обрад Мишо Станишић.

Тежа повреда службене дужности

Најављено је да ће, имајући у виду чињеницу да недолазак на амбасадорске консултације без оправданог разлога, представља тежу повреду службене дужности, Министарство против опозваних амбасадора покренути дисциплински поступак.

- Окончањем дисциплинског поступка, опозваним амбасадорима би могао да престане и радни однос - рекли су у Министарству.

Опозив је председник државе Мило Ђукановић одбио да потпише јер, како је образложио, предлоге за опозиве нису пратила објашњења.

Министарство је све амбасадоре позвало да се врате у Црну Гору до 18. јануара.

- Амбасадори који оправдано нису могли доћи на консултације због здравствених проблема, правовремено су информисали Министарство да нису у могућности да допутују у Црну Гору до 18. јануара - рекли су у Министарству.

Руси имају нову тактику ратовања! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА