Најновије

ЗАТВОРЕНИЦИ СПРЕМАЈУ ПАКЛЕНИ ДОЧЕК ПРОФЕСОРУ: Робијаши хоће да силују Мику

Мирослав Мика Алексић, редитељ коме се на терет ставља 15 кривичних дела, осам силовања и седам недозвољених полних радњи над ђацима у његовој школи глуме "Ствар срца", међу којима су и малолетнице, смештен је у Централни затвор (ЦЗ) у Бачванској улици у Београду пошто му је одређен једномесечни притвор. Алексић је у засебној ћелији и потпуно изолован од осталих затвореника, две недеље биће у карантину ЦЗ да би се избегла реална опасност да га они линчују.

Мирослав Мика Алексић (Фото: Јутјуб)

Међу осуђеницима се, како портал Српског телеграфа, у јеку језиве афере која потреса Србију проширио глас да у ЦЗ стиже "професор глуме Мика Алексић, који је годинама силовао и сексуално узнемиравао девојке и малолетнице" и зато су, према својим неписаним правилима, осумњиченом предатору и педофилу спремили паклену добродошлицу.

- Није непознато да чак и најокорелији криминалци-затвореници презиру силоватеље. И то је одувек тако - осуђеници се, једноставно, гнушају и органски не подносе силоватеље и педофиле - објашњава извор.

Уобичајена је пракса, објашњава бивши оперативац ДБ Божидар Спасић да се лица осумњичена за педофилију и силовање потпуно изолују од осталих затвореника.

- Лица попут Мике Алексића су под сталним надзором. Смештају се у ћелију са једним креветом, храна им се доноси, могу да иду у шетњу, али искључиво сами. Ни најгори криминалци не праштају силовање, педофилију. Напротив, то брутално кажњавају својим методама. Увек они имају групу жестоких момака који су спремни да казне и иживљавају се, нарочито, над педофилима и предаторима - наводи Спасић.

Затворенике, како напомиње саговорник, ипак ништа не може спречити да се свете Алексићу:

- Кад падне ноћ, они ће га прогањати. Викаће из свег гласа да га заплаше, да чује "како ће им пасти шака, како ће му наплатити сваку сузу, како ће га је*ати..." Пошто не могу физички, вербално ће га кажњавати. Како год, ако буде осуђен, на робији га чека пакао. Ту му спаса нема. Неће бити изолован нити заштићен.

Сурова казна

Некадашњи начелник полиције Марко Ницовић потврђује да свугде у свету криминалци - било да су убице, разбојници, лопови, макрои, дилери... - ужасни према силоватељима и педофилима:

- Сурово их кажњавају, упадају им ноћу у ћелије, увију их у ћебе и онда туку, присиљавају да сексуално задовољавају друге затворенике, силују их, они се воде као робови, чисте им, перу... Не би тога био поштеђен ни Алексић и зато је неопходна изолација.

Алексић је приведен у суботу након што је глумица Милена Радуловић (26) скупила храбрости да проговори о паклу који је прошла док је била у његовој школи глуме. Радуловићева је навела да ју је силовао кад је имала само 17 година. Истакла је да није једина жртва и да је имао исту шему злостављања. Потресну исповест да је сексуално злостављана од 17 године дала је и глумица БДП Ива Илинчић (24).

Алексићева најмлађа жртва у тренутку силовања имала је само 10 година. Током истраге девојке су, како је јуче писао Српски телеграф, полицајцима испричале како их је Алексић остављао голе да леже на столу у његовој канцеларији, која је била до просторије где је држао часове, лизао их и пипкао, гурао прсте и вибраторе, "масирао" полним органом..

Силовао уз црквене песме

Алексић је девојчице напаствовао у просторијама школе, што је пак, претежно чинио по језивој матрици - уз пуштање црквених песама и читање делова из Библије.

Имајући у виду озбиљне оптужбе, Алексићева одбрана деловала је неуверљиво, уз оцену надлежних да ипак имају посла са опасним манипулатором и преварантом или српским Харвијем Вајнстајном (67), недавно осуђеним холивудским продуцентом који је моћ и утицај користио и за силовање и сексуално узнемиравање.

Девојке, обавезно сукње

У јавности је протеклих дана из сведочења полазника Алексићеве школе и његових жртава обелодањено да је он важио за бахатог професора који је децу брутално вређао, називајући их глупанима, дебелим кретенима, девојчицама је говорио да имају само два правца - да буду елитне проститутке или уличарке. Имао је и посебне услове и правила за долазак на часове, што је подразумевало да су девојчице у сукњама, обавезно, како је наглашавао, што је забележено још 1998. у емисији "Док анђели спавају" на једној од аудиција за пријем нових полазника.

- Девојке, обавезно сукње, свеска и оловка, чисте косе, у пет сати, у уторак. Је ли у реду? Немој неком да видим нацртане нокте и те глупости. Има времена, шминкаћемо се, научићемо. У пола седам је крај - говори ауторитативно Алексић. А онда пита једну девојчицу: "И шта треба да понесеш?"

- Оловку и свеску - одговара она са очигледним страхом у очима.

- Како треба да будеш обучена - пита он.

- Сукњу - одговара стидљиво.

- Као девојчица. Сукњу обавезно - завршава он.

Биковић: Имате моју љубав и подршку

Глумац Милош Биковић, који је похађао Алексићеву школу и био међу прозваним глумцима који се данима нису оглашавали о том случају, јуче је дао подршку Милени Радуловић и осталим колегиницама.

- Милена је моја пријатељица. Моја храбра пријатељица, и то сам одувек знао, и кад сам је гледао на испитима на ФДУ и док смо радили у Русији заједно. Ива је дивна млада уметница, из моје позоришне куће, био сам асистент на њеној класи и сад је показала колико је зрела. Да се није десило у мом блиском окружењу, мојим пријатељицама, мојим колегиницама, девојчицама које сам гледао како расту у дивне младе жене и уметнице, вероватно никада не бих знао колико то може да буде страшно. Оне знају да имају моју љубав и моју подршку. Њих две, и све моје колегинице, али и било која жена која се икада нашла или ће се наћи у сличној ситуацији. Ниси сама. Тиче ме се. А сви они који броје гласове подршке, лајкове или крвна зрнца - праве од ове теме оно што она никад не сме да постане. Можда не знају шта раде, не одобравам и не учествујем. Овом приликом желео бих да охрабрим и остале жене које су имале слично искуство да иступе и проговоре - написао је он на Инстраграму.

Милена: Моје је било да не ћутим

Ја тренутно не желим претерано медијско експонирање на ову тему. Моје је било да не ћутим. Али ја нисам сама, ту су и те дивне девојке, ово не сме постати само - он и ја. Надам се да ће и остале жртве проговорити јавно - поручила је глумица Милена Радуловић у изјави за медије.

У првој исповести, када је открила какву је страхоту прошла у Алексићевој школи, Радуловићева је апеловала на све жртве да се обрате надлежним институцијама.

- Моје обраћање јавности усмерено је на подршку свим претходним жртвама (а ово траје 35 година) да се јаве тужилаштву, без страха, јер ће наићи на професионалан рад и приступ. Оно је такође усмерено и на све жртве било каквог сексуалног узнемиравања или силовања. Нисте саме, ниједна девојчица, девојка или жена не сме да проживи или, не дај боже, проживљава било шта слично.

На лагеру 1,3 милиона, народ их неће! Вучић само наручује и бесни. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА