Најновије

“НЕ БОЈИМО СЕ ОД ВРАЖИЈЕГ КОТА, НО СЕ БОЈИМО ОД ЗЛА ДОМАЋЕГА!“: Десничари позивају Владимира Костића да поднесе оставку

Лидер Српске Деснице Миша Вацић издао је саопштење поводом најновијих изјава предсендика САНУ Владимира Костића о статусу Косова и Метохије.

Владимир Костић. (Фото: Јутјуб)

Српска Десница наводи да др Владимир Костић, председник Српске академије наука и уметности, својом последњом изјавом слути да буде уписан срамним словима у историји бешчашћа као човек који је злоупотребио службени положај челника САНУ и отворено подрио уставно-правни положај Републике Србије у односу на Косово и Метохију.

- Грађанин Владимир Костић може да има било какав став у вези са положајем Космета, председник САНУ, Владимир Костић, то не може, посебно не ако иступа као челник кровне националне интелектуалне институције, која се по овом питању ниједном није огласила нити је заузела службени став. – пише у саопштењу.

- Дрскост, бахатост и удворишво страном и контрасрпском интересу др Костића вишедеценијско је обележје његове породице чији је он сада само тужни и одурни експонент. - каже Вацић у саопштењу.

- Српска Десница јавно поставља питање Владимиру Костићу по ком то домаћем и међународном правном документу Космет „de facto и de iure није српски „, који је то члан Устава Републике Србије указао да смо ми у заблуди када говоримо о и даље нерешеном питању статуса Косова и Метохије и да ли је икада прочитао и даље важећу Резолуцију СБ УН 1244? Да ли др Костић зна да noblese oblige и да оно што је што је дозвољено волу није дозвољено Јупитеру? САНУ није и не може бити „моје племе које сном мртвијем спава, суза моја која нема родитеља“ и мора се најпре оградити од изјаве свог актуелног председника.”- стоји у саопштењу.

Српска Десница, након тога, позива др Владимира Костића да поднесе оставку и своје ставове јавно слободно изражава надаље само као грађанин ове земље, упркос, како наводе свом ОЗНА-шком породичном пореклу, а не као челник наше најумније институције.

- Уколико то не учини, Српска Десница позива наше уважене академике да позову свог председника на одговорност и изгласају му неповерење. У наредном тешком и изазовном периоду САНУ не треба да предводе дефетисти, заступници антисрпског интереса и подривачи уставно-правног поретка Србије. Ми се, како Његош вели, заиста не бојимо од вражјега кота, нека га је ка’ на гори листа, но се бојимо од зла домаћега. Том злу се национално и интитуционално мора стати на пут!- закључује Вацић у саопштењу.

Милов брат ојадио Србију за 6.500.000 евра! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА