Најновије

"Зелени" Европе оптужују Вучића: Кинези загађују Србију!

Реагујући на чињеницу да је Србија међу државама у којој је забележен највећи степен загађења ваздуха, посланица Европског парламента из редова Зелених и известитељка за Косово Виола фон Крамон Таубадел, изјавила је да се Србија не придржава прописа о загађењу ваздуха зато што председник Србије даје повластице кинеским инвеститорима.

Загађење у Бору (фото: Јутјуб)

- Питате се зашто се Србија не придржава прописа о загађењу ваздуха. Зато што Вучић смањује порез кинеским инвеститорима, уместо да их кажњава због непоштовања прописа - написала је Фон Крамон на Твитеру, подсећајући на писмо које су посланици Европског парламента упутили комесару за проширење Оливеру Вархељију, у вези са све већим кинеским утицајем у Србији.

Да подсетимо, двадесет шест чланова Европског парламента упутило је комесару Вархељију писмо у вези са све већим кинеским утицајем у Србији и предстојећом штетом по животну средину која је настала услед неколико тешких индустријских пројеката кинеских компаније у Србији.

Посланици су скренули пажњу на низ кинеских инвестиција тешке индустрије у и око Смедерева, Бора и Костолца, као и фабрику гума Шандонг Линглонг у Зрењанину, и позвали повереника подсети Владу Србије да се придржава свог националног законодавства, као и правила ЕУ која се односе на процес приступања ЕУ.

Како је наведено, посланици ЕП су скренули пажњу на низ кинеских инвестиција тешке индустрије у и око Смередева, Бора и Костолца, као и фабрику гума Шандонг Линглонг у Зрењанину, и позвали повереника да подсети Владу Србије да се придржава свог националног законодавства, као и правила ЕУ која се односе на процес приступања.

А зашто је Вучић економска незналица, и како је увео државу у в.д. стање, читајте ОВДЕ.

Извор: European Western Balkans

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА