Најновије

ХАРАДИНАЈ ДОБИО ОДГОВОР ИЗ МОСКВЕ: Руска реакција на великоалбански план

Пропаганда великоалбанске идеологије је политичка уцена и претња територијалном интегритету балканских држава, саопштило је данас руско Министарство спољних послова, коментаришући изјаву бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја о томе да ће иницирати референдум за уједињење Косова и Албаније.

Рамуш Харадинај /Фото: Јутјуб)

"Ово је још једна у низу провокација подстакнутих великоалбанском идеологијом, која је у последње време почела све интензивније да се шири у региону и представља директну претњу територијалном интегритету балканских држава. Политичка уцена је недопустива. Управо то је термин за Харадинајеву изјаву и његове позиве на произвољно прекрајање граница на Балкану“, каже се у саопштењу.

Руско Министарство спољних послова жали што није било јасне реакције на ову провокацију од стране Европске уније, која има мандат посредника у дијалогу Београда и Приштине.

„Морамо да подсетимо све да се стабилно и трајно решење за Косово може произвести искључиво за преговарачким столом под условом строгог поштовања међународних правних правила и уз ослањање на резолуцију Савета безбедности УН 1244“, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Харадинај је раније изјавио да ће заложити за расписивање референдума о уједињењу са Албанијом ако Косово у блиској будућности не буде примљено у Европску унију и међународне организације, а Београд не призна независност такозваног Косова, преноси ТАСС.

О новој коалицији у Србији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА