Најновије

ВЛАДИМИР ПРЕБИРАЧЕВИЋ УПОЗОРАВА: Ђукановић не одустаје од своје безбожничке идеје, али заборавља један детаљ

Срби и Црногорци који су говорили српским језиком и били верници Српске Православне Цркве су градили и стварали за будућа поколења а на част и славу сваког Црногорца којег је црногорски камен српством задојио.

Мило Ђукановић (Фото: Председништво ЦГ)

Пише Владимир Пребирачевић, директор Српско-Руског центра „ Мајак“

Председник Црне Горе Мило Ђукановић оптужује Србију и њено руководство за велико српски национализам и прави паралеле са догађајима из деведесетих у Хрватској и БиХ када је српски народ поново протериван и убијан на својим вековним огњиштима.

Мило је негде заборавио своју улогу у тим догађајима и своје запаљиве изјаве и говоре где је био већи Србин од Његоша а сада му смета стратегија српског света. Угњетавање које је сваки Црногорац доживљавао у сопственој земљи а који је плански и темељно спроводио монтенегрински режим над сваким који се осећа као Србин па то и не крије а не дај боже да је своју српску тробојку истакао било где одмах би га инструментализована полиција кажњавала и хапсила.

Жалопојка председника Црне Горе, који ће чинити сваку могућу опструкцију нове владе Црне Горе, о томе како Србија угрожава суверенитет земаља у региону је само јефтин покушај напада у ситуацији када све дубље тоне и када му се један по један пипак хоботнице коју је направио за експоатацију Црне Горе одсеца и онемогућује тотална опструкција нових власти .

Срамотни напади на Српску Православну Цркву му нису били довољни у предходном периоду и када је летос доживео оно што се сматрало за немогуће а то је да изгуби власт. Он поново безкрупулозно напада на Српску Православну Цркву сада са намером да своје снаге које су интересима увезане проба да окупи за локалне избере на неколико локација а почевшин од родног али ипак српског Никшића.

Каже Мило Ђукановић да оно што су држава и народ градили а Српска Православна Црква присвојила мора да се стави практично њему на располагање и даље не одустаје од те своје безбожничке идеје. Али заборавља један битан детаљ а то је да та Црна Гора није била усташка творевина него су тада у Црној Гори живели највећи Срби и знани и незнани. Ти Срби и Црногорци који су говорили српским језиком и били верници Српске Православне Цркве су градили и стварали за будућа поколења а на част и славу сваког Црногорца којег је црногорски камен српством задојио  али не за неког прагматичног политичара који ће у будућности да промени све идеологије и да те локације претвори у коцкарнице и хотеле и искористи за свој лагодни живот у стилу римских императора.

Своју политику Ђукановић базира на увредама већине грађана земље у којој је председник и то по националној и верској основи. Али и свих нас који живимо у земљама региона а Срби смо и православци једине признате цркве по канонима а за разлику оних које су наметали Павелић и Ђукановић. У тој перфидној игри и даље не одустаје да се некако наметне европи и америци са изјавама попут оне да је српски свет део руског света и да наши српски национални интереси угрожавају ЕУ и НАТО тековине. Требало би да схвати да су се Срби опаметили и да мењају своју стратегију приступа проблемима у региону и да више никоме неће бити толерисани било какви напади на Србе. Црна Гора ће се ослободити црвеног маршала који би да буде доживотни председник врло брзо.

Комплетан говор мржње Ђукановића упућен Србији, Србима и СПЦ можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Српско-руски центар '’Мајак'’

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА