Најновије

АКО ЈЕ ВУЧИЋ "СВЕ И СВЈА" У СНС, НЕ МОЖЕ БИТИ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ: Лекари плаћају распад система

Председник Синдиката лекара и фармацеута Раде Панић рекао је данас да је здравствени систем "пукао" на више места и да се само залагањем медицинских радника није расуо у парампарчад, а о њиховој жртви говори и број умрлих међу здравственим радницима.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Панић је, на трибини Скупштине слободне Србије у Сремској Митровици, подсетио да је тужио председника Србије Александра Вучића јер га је оптужио да руши здравствени систем.

Србији је потребна реанимација, па зато нас анастезиолога има највише на сцени, рекао је Панић, који тврди да Вучићу треба ставити до знања да ако му дозвољавају да буде "све и свја у СНС", не може бити у целој Србији.

Хоћемо да инстутуције раде свој посао, да струка ради свој посао, јер то ја сада радим на свом радном месту и само то тражим. Није дозвољено, председниче, да злослутним речима најавите овај број мртвих здравствених радника, нагласио је Панић.

"Он је рекао - школовали смо их да у овој ситуацији дају свој живот. Помешали сте војску и лекаре, господине председниче", поручио је Панић.

Панић је рекао и да је епидемиолог Предраг Кон превршио меру изјавом како су се заразили медицински радници, због чега је уверен да ће бити оптужен за нечињење на основу добијених информација. 

Према оцени Панића, тек ћемо сазнати праве бројке, а оно што је сигурно је да ће бити много веће, јер је много колега на лечењу.

Панић је најавио и протест лекара за 15. фебруар у 12:05 испред Владе Србије.

Он је позвао грађане да не бирају вакцине, већ да се вакцинишу оном које има, јер ни вакцина неће бити.

Какав утицај вирус корона има на кожу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА