Најновије

Ранка Танасић Барлов (интервју): Љубав је покретач свега!

У време када жене имају пуно обавеза, она све постиже, њено име је Ранка Танасић Барлов. Поред тога што је недавно издала роман "У магли лажи", она је поносна мама, супруга и запослена жена. Она је доказ да се жељом и радом све може постићи. Њен последњи роман је прича која ће дотаћи сваку жену али у исто време штиво које треба да прочита и сваки мушкарац.

Фото-Промо

 Како дођемо од велике љубави до борбе за старатљство?

Искреној и великој љубави сви тежимо. Мислим да су у данашње време привилеговани они који је имају. Љубав је покретач свега. Исто тако свака љубав има своју причу. Ваше питање како дођемо од велике љубави до борбе за старатељство је индивидуална. Никада не можемо да предвидимо да ће се неко кроз неко време променити. У роману сам исписала једну животну причу у којој од једне велике љубави налик бајци преко ноћи постајете странци. Људи су склони да некада не виде оно што је очигледно. Препустите се животу у магли да би остали на утабаној стази.Тешко је променити пут, кренути испочетка.Ипак, често су промене то што нам је заиста потребно. Поготово када љубав сагори, остане само пепео. Када партнер не признаје пораз и не жели да вас пусти да одете. Када ништа више не може да учини да вас задржи на силу, онда вас кажњава тако што након развода жели потпуно старатељсво. Свесно кажњава партерку преко недужне деце. То је тренутак када се запитамо да ли заиста познајемо оне које волим? Једна болна и тешка друштвено ангажована тема, која је, нажалост све заступљенија у нашем друштву.

Ко је заправо главна јунакина и какве битке бије?

Главна јунакиња Мила је неко ко је од малих ногу принуђен да се бори за себе, за свој живот, и своје место у овом несавршеном свету. То је један живот пун болних успомена. Кроз одрастање, а и касније током живота на неки начин она ће увек бити жртва система у ком живимо. Када се најмање буде надала десиће јој се неочекивана љубав са Луком, који је све оно што она није. Из тог неочекиваног споја десиће се једна велика љубав која ће одолети многим животним искушењима која ће ми се наћи на путу. Баш када буду мислили да су довољно заштитили своју тврђаву , десиће се нешто што ће променити и порушити све оно што је са пуно љубави  и поверења грађено. Кроз роман се прожима више друштвено ангажованих тема као што су породично насиље, борба за потомство- усвајање, борба за старатељство које се прожимају и кроз животе других јунака: Иване, Горана, Наде, Стојана, Зорице.

Шта за главну јунакињу а шта за сваку жену представља партнер а шта борба за потомство?

За све партнерке па тако и за јунакињу Милу партнер треба да је безрезервна подршка у свим сегментима живота. Милу и Луку живот је ставио на искушење тако што су се годинама борили за биолошко потомство. То је једна неизвесна и тешка борба. Најбоље знају партнери који у стварном животу бију ту битку. Нажалост, статистика показује да  се скоро 20 % парова бори са стерилитетом и када чујемо да су изашли као победници ми им се у најмању руку дивимо, срећни смо због њих. Исписала сам причу једног таквог пара, а ко прочита роман видеће како су се јунаци романа изборили са борбом за потомство.

Kолико се саосећате са ликовима?

Од оних сам аутора која осећа и живи сваког свог јунака док га стварам и све док пишем роман. То зна бити доста симпатично. У стварном животу знам бити искључива, пуна ставова и принципа ,а онда ме моји јунаци знају избацити из орбите мог ушушканог света. Они ми дају привилегију да живим све њихове авантуре, да будем неко ко никада не бих била или немам прилику да будем. Они живе у мени, све време су у мојој подсвести док пишем романе. Знају да ме насмеју, растуже, наљуте, са њима сам много тога научила. Моји јунаци су стварни, градим их на основу људи који ме окружују, које упознајем и на мене остављују снажан утисак њихове животне приче.

Пишете ли нови роман?

Да. Звучаћу нескромно, али поносна сам на себе, на своју малу децу, четверомесечну Дарију и четворогодишњег Нестора, што и поред свих обавеза које имам око њих успем да украдем понекад и тренутке за себе. За сада они нису тако чести, али сваки користим да пишем нови роман. Идеја је дошла док сам завршавала четврти роман, а сада је његово време , јер је инспирација на највишем нивоу и онда се трудим чим могу  да пишем. Радни наслов романа је „Има ли наде за нас?“ и надам се да ћу са њим покренути поново многа питања на теме о којима се не ћути, али се о њима не прича довољно и на глас.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА