Најновије

ОВО ЈЕ СВЕ БИЗАРНИЈЕ! Нема тела, Цвијан наводно спаљен на захтев професора Билошког факултета!

Владимир Цвијан, бивши генерални секретар Председништва Србије за време мандата Бориса Тадића и некадашњи члан Српске напредне странке (СНС), за чију се смрт сазнало након три године, кремиран је 19. јануара 2018., сазнаје портал Nova.rs. Подсетимо, јавност у Србији је тек прошле недеље сазнала да се Цвијан утопио јануара 2018., што је изазвало бројне контроверзе, с обзиром да то нигде до тад није било саопштено.

Владимир Цвијан (фото: Јутјуб)

Цвијан је пронађен мртав 5. јануара пре три године, након чега је извршена одбукција његовог тела. Тада је установљено, а што је тужилаштво пре неколико дана саопштило, да је смрт наступила утапањем, а ових дана се у јавности повела полемика око тога где је сахрањен Цвијан. Ипак, како сазнаје портал Nova.rs, Цвијан је 14 дана након смрт кремиран.

“Кремиран је 19. јануара исте године, а захтев за кремацију потписао је Цвијанов отац Мирко Цвијан, иначе професор Биолошког факултета”, каже извор портала Nova.rs.

Подсетимо, у јавности се протеклих дана води полемика због чега се досад није знало за Цвијанову смрт, с обзиром да је реч о политичару са дугом каријером. Интересантно је и да нико од његових ближих сарадника није знао да је он преминуо, што је додатну сумњу бацило на цео случај.

Цвијану се траг губи од 2014. године

Владимиру Цвијану, иза кога је дугогодишња каријера, траг се губи 2014. године, када је нестао из јавног живота Србије. Спекулисано се да је неко време боравио у Америци, а таква сазнања имала је и његова бивша супруга.

Иначе, интересантно је да се вест о његовој смрт појавила и те 2018. године, када је, из непознатих разлога, практично “угушена”.

Те године појавила се информација да је Цвијан убијен, али је потом магазин Таблоид објавио да је он ипак жив и да се налази у Њујорку. Како су тада наводили, он се новинарки тог портала јавио преко одређеног подсредника и он је тада рекао да се налази у Сједињеним Америчким Државама под заштитом надлежних служби за борбу против организованог криминала и прања пара

Подсетимо, Цвијан је од фебруара 2008. године био Тадићев саветник, а обављао је и дужност генералног секретара Председништва Србије. Председништво је напустио 2010. године, да би потом приступио Српској напредној странци. На листи СНС-а, на парламентарним изборима 2012. изабран је за народног посланика, да би наредне године напустио ту странку.

Иначе, у јавности је остао упамћен и као оштри критичар политике председника Александра Вучића.

А Ђорђе Вишекруна је показивао поруке Цвијанове супруге која пита: “Зашто је нестао? Зашто се не јавља ни сину?” Погледајте ОВДЕ.

Извор: Nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА