Најновије

ШОЈГУ ОЈАЧАО КРИМ: Стиже пук најбољих специјалаца (ВИДЕО)

Руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да ће се у Феодосији појавити нови пук ваздушно-десантне војске (ВДВ).

ВДВ (Фото: РИА Новости)

„Као део изградње борбених способности војске, ове године планирано је да се до краја године заврши размештање трећег ваздушно-десантног пука 76. дивизије у Пскову ради реорганизације 56. ваздушно-десантне јуришне бригаде у 56. ваздушно-десантни пук са сталном базом у Феодосији“, рекао је министарна данашњем састанку одбора Министарства одбране.

Тренутно је 56. ваздушно-десантна јуришна бригада Ваздушно-десантних снага распоређена у Волгоградској области, а ваздушно-десантни јуришни батаљон Ваздушно-десантних снага налази се у Феодосији.

Шојгу је  такође додао да су ваздушно-десантне трупе достигле нови квалитативни ниво „брзог одговора на претње војној безбедности земље“.

Од 16. до 19. марта на Криму су одржане велике падобранске вежбе. Ваздушно-десантни и артиљеријски пукови Новоросијских гардијских ваздухопловних снага распоређени су на полуострво. Укупно је у вежбама на војном полигону на рту Опук било укључено више од две хиљаде војника и 500 јединица војне и специјалне опреме.

Како је раније известио председник Крима, Сергеј Аксјонов, нови ваздухопловни пук у републици, поред ваздухопловних јединица које су већ биле распоређене на полуострву, требало је да буде створен до 2021. године.

Како је најбољи амерички авион упуцао сам себе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА