Најновије

РУСКА ВОЈСКА ЋЕ УЋИ ДУБОКО НА ТЕРИТОРИЈУ УКРАЈИНЕ? Општа паника због једног снимка (ВИДЕО)

Појава снимка на интернету, на којем је приказано кретање руске војне опреме, уплашила је Кијев. Данас, 1. априла, Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине саопштила је да Русија планира офанзиву дубоко у украјинску територију.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Ширећи панику, украјинска обавештајна служба примећује да Русија намерава не само да прошири своје војно присуство на територији република Донбаса, где ће бити распоређене регуларне јединице руске војске како би заштитиле руске грађане у ЛДНР, већ и да крене дубље у територију Украјине.

„Поред тога, није искључена могућност да се руске окупационе снаге преместе дубоко на територију Украјине“, наводи се у саопштењу украјинских обавештајаца.

Додали су да је Москва наводно наложила својим дипломатским представништвима широм света, као и медијима, да буду спремне да „покрију и разјасне“ посебне информације за светску заједницу. Ове информације ће се, према Државном обавештајном директорату Министарства одбране, односити на агресивне акције Украјине, које су довеле до „мировних“ мера које ће Русија предузети као одговор.

У Донбасу су такве информације примљене позитивно, а руководства република исмевају уплашени Кијев.

„Украјински обавештајци су силно изгорели од видеа са возовима који су се кретали на нашем југу. То је добро. Нека се нервирају. То је корисно за њих “, пише војни дописник Михаил Андроник на свом Телеграм каналу.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков такође је одлучио да смири успаничене комшије. Казао је да држава има право да премешта трупе на својој територији по свом нахођењу, а то није разлог за страх, јер такве акције не представљају претњу за друге државе.

Колико је потребно да ДНР и ЛНР униште украјинску артиљерију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА