Најновије

ШТА СЕ ДЕШАВА У ТЕЛУ АКО ГОДИНУ ДАНА НЕМАТЕ СЕКС? Стручњаци кажу: Сви помисле на једно, а то је најмањи проблем

Да ли знате шта се дешава у вашем телу ако годину дана апстинирате? Можда се некима овај период не чини као битно дуг, али последице постоје и нису нимало наивне, упозоравају стручњаци.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Дуготрајна апстиненција је опасна првенствено за мушкарце. Због недостатка сексуалне активности развија се ризик од еректилне дисфункције. Другим речима, тело је навикло на обуздавање, узбуђење које осећају се не "реализује" кроз пражњење односно орагазам. Тако да преурањена ејакулација након дуже паузе је заправо најмања невоља која задеси мушкарца.

Ево како све апстиненција утиче на нас...

Смањује се самопоуздање 

Мозак реагује на одсуство секса, недостатак интимности доживљава као сигнал да је та особа престала да буде привлачна другима. Самопоуздање се смањује и полако се јавља депресија. Лекари кажу да је сперма природни антидепресив, помаже у побољшању расположења код јачег пола. Заправо, ова чињеница подстакла је научнике да помисле да употреба кондома и прекинутог сношаја је заправо узрок честих сукоба између партнера.

Повећава се ризик од болести простате 

Америчко уролошко удружење спровело је студију која је показала да су мушкарци који су имали мањак секса били у већем ризику од развоја простатитиса, па чак и карцинома простате.

Поремећај спавања и "чудни" снови 

Чак су и психолози против продужене апстиненције. Они верују да она узрокује отуђење међу партнерима, смањује либидо, али и да ремети спавање и мења "садржај" снова. Људи који дуго немају секс доживљавају узбуђење у сну, имају еротске снове. У исто време, они почињу да "бркају" стварност и сан, па се тако дешава да почињу да се предају сну који има даје сексуални ужитак за разлику од јаве која је истог лишена.

Девојка му се вратила кући док је био у акцији са љубавницом, а оно што је уследило подсећа на филмску сцену. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА