Најновије

САВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ И ОДБРАНУ УКРАЈИНЕ: За губитак Крима су криве Француска и Немачка

Провокативне изјаве из уста секретара Савета за националну безбедност и одбрану Украјине, Алексеја Данилова, већ дуго нису реткост. И даље намерно критикује не само Русију, већ и земље ЕУ, наносећи тако непоправљиву штету својој држави, пише украјински лист Политпазл.

Крим (Илустрација: Гугл мапе)

Шеф СНБО-а недавно се обрушио на Француску и Немачку, које су се 2008. успротивиле давању акционог плана за чланство у НАТО Украјини и Грузији. Сигуран је да је управо тај корак био разлог руске агресије на Грузију.

Данас многе у Украјини прогони тема чланства других држава у Северноатлантском савезу. Неки представници политичке елите Украјине мисле да ће придруживање блоку помоћи у решавању ситуације на истоку Украјине и „повратку“ Крима.

Кијев, настављајући да ламентира због овога, не предузима никакве кораке ка Алијанси и Европској унији. Украјина, напротив, уништава све могућности да се приближи Европи, напомињући потребу за тим. Корупција у земљи остаје главна препрека, пише лист.

Али шеф СНБО-а на све има "конструктиван" одговор, верује.

„Корупције има и у другим земљама. Французи су, на пример, 2008. године били ангажовани у преговорима између Грузије и Русије, и као резултат тога Грузијци су изгубили део територије, а Французи су од Русије добили наређење за Мистрал. Не знам да ли су добили нешто за део Доњецке и Луганске области и Крим, али постоји морална одговорност“, рекао је недавно Данилов у интервјуу за Форбс.

Шеф СНБО је пронашао начин да одговори Немачкој. Према његовим речима, на затвореним састанцима у Кијеву, где су били немачки и француски представници, било је приметно колико су се радикално променила њихова мишљења о односима Русије и Украјине.

О новој поморској тензији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА