Најновије

УКРАЈИНА ИСПАЛИЛА РАКЕТЕ НА РУСКОЈ ГРАНИЦИ: Кијев нагомилао трупе (ВИДЕО)

Украјинске оружане снаге су извеле вежбе за одбијање ваздушних удара на граници са Кримом, известило је Министарство одбране Украјине на Фејсбуку.

Украјинска војска (Илустрација: Министарство одбране Украјине)

„У оквиру тактичке обуке јединица ПВО <...> одржана је обука за борбене посаде противваздушних ракетних система Бук за одбијање ваздушног удара од симулираног непријатеља“, наводи се у саопштењу.

Одељење ракетног система ПВО извело је вишекилометарски марш, распоредило Букове на неприпремљене положаје, разрадило претрагу, идентификацију, хватање и праћење ваздушних циљева, а затим извршило условна гађања, каже се у саопштењу.

Украјинска војска често изводи вежбе на граници са Кримом. Дакле, од 28. јуна до 10. јула у Црном мору су одржани заједнички маневри са НАТО Sea Breeze  2021, у којима је учествовало пет хиљада војника, 40 авиона и више од 30 бродова.

Украјина непрестано прети повратком Крима. УRanije je Петрo Порошенкo, обраћајући се украјинским муслиманима поводом празника Рамазанског Bајрама, обећао је да ће полуострво вратити под контролу Кијева у року од годину дана.

Москва је више пута изјавила да су Кримљани, у потпуности поштујући међународно право и Повељу УН, гласали за поновно уједињење са Русијом. Како је нагласио Владимир Путин, питање Крима је „коначно затворено“.

О украјинском сценарију за Нагорно-Карабах прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА