Најновије

"Не зна се да ли је Беливук члан СНС или Вулин члан Беливукове групе!" (ВИДЕО)

Коментаришући изјаву министра полиције, Александра Вулина, који је на телевизији Пинк рекао да су фотографије жртава клана Вељка Беливука објављене због исказа који је бивши вођа навијача Партизана дао тужилаштву, адвокат и члан Скупштине слободне Србије, Божо Прелевић за Нова.рс наводи да се тренутно не зна да ли је Беливук члан СНС или је Вулин члан Беливукове групе. Он је рекао да није јасно ни по ком закону тужилац уступа делове истраге министру полиције, напомињући да се због интереса једне политичке опције брука читава тужилачка организација.

Вељко Беливук. (Фото: Јутјуб)

Министар полиције, Александар Вулин, гостујући на телевизији Пинк, изјавио је јуче да су фотографије на којима се налазе осакаћена тела и одсечене главе жртава објављене јер власт знала за исказе Беливука и Миљковића, чиме је потврђено да није постојао јавни интерес да на телевизији са националном фреквенцијом приказују поменуте слике.

“Један од разлога зашто смо објавили ове фотографије, јесте да би Србија знала ко су ти људи који ће нас тако блатити и који ће измишљати, лагати и радити такве ствари”, рекао је, између осталог, Вулин, који је поручио да су искази Беливука и Миљковића напади на њега и Александра Вучића.

Коментаришући најновији медијски наступ министра полиције, адвокат и члан Скупштине слободне Србије, Божо Прелевић за Нова.рс каже да су занимљиве тврдње Александра Вулина, јер се не зна, како каже, да ли је Вељко Беливук звани Веља Невоља члан СНС или је Вулин члан Беливукове групе.

„Очито Србија има више невоља, па се не зна ко је већа. Изгледа да се рат из „месног одбора“ Ритопек преселио  у месни одбор Пинка, а улази и у друге институције“, наводи Прелевић.

Он је упитао по ком закону тужилац даје транскрипте из истраге министру полиције, који их касније злупотребљава.

„Тужилац себе дискредитује зарад једне политичке опције и брука целу тужилачку организацију. Уместо да истражује да ли су у месном одбору „Ритопек“ самлевени они који су погрдно скандирали Вучићу, он даје транскрипте осумњиченом Вулину да меље грађане у медијима. Жао ми је правосуђа и грађана, јер слутим да ће проћи као парламент“, рекао је он и додао да само „слепа будала“ не схвата зашто ЕУ не отвара нашој земљи поглаваља која се односе на провосуђе.

Подсетимо, вођа криминалне групе осумњичене за тешка убиства, отмице и трговину дрогом, Вељко Беливук је на саслушању у тужилаштву, како је пренео КРИК, говорио о свом наводном односу са председником Србије Александром Вучићем и другим људима из врха Српске напредне странке.

Како је испричао, Вучић и његови сарадници тражили су му више услуга – да контролише да се на Партизановим трибинама не скандира против председника, да застрашује оне који су организовали протесте против власти, обезбеди мир на Паради поноса, али и да утиче на таксисте да откажу протесте против апликације за превоз „ЦарГо“, пише у транскрипту Беливуковог саслушања до којег је дошао КРИК. Беливук је том приликом рекао да је члан СНС од 2011. године.

Неколико дана касније, НеwсМаx Адриа је објавила исказ Марка Миљковића припадника клана Вељка Беливука, осумњиченог за тешка убиства у којем је говорио о свом односу са Вулином, али и о афери „Јајинци“.

„Вучић ми је тада рекао да ја слободно могу да се налазим са Александром Вулином и да сарађујем са њим јер он је његова десна рука… Вулина сам прво водио у две куће, то је јако битно, на левој обали Дунава, то значи Крњача, Борча, Овча и тако даље. Њему се тамо нису свиделе те две куће из више разлога, али главни разлог је био зато што сам ја управо из тих крајева па да нас не би повезивали. Потом сам га одвео у Ритопек, тамо је био одушевљен са свим, са гаражом, одушевљено ми је рекао да му све одговара, узео је кључеве од гараже, тачније даљинац и рекао је да у ту гаражу нико не долази док је они користе“.

Миљковић је у свом исказу описао и како је наводно дошло до приче о покушају атентанта на Александра Вучића, кад је у близини његове породичне куће у Јајинцима пронађена већа количина оружја.

„Да вам предочим акцију, то је акција где су Александар Станковић звани ‘Мутави’, сада покојни, Александар Видојевић звани ‘Рошави’ и Ненад Вучковић звани ‘Вучко’, заједно са Александром Вулином, по његовом наређењу, напунили ауто пун оружја и ставили близу куће Александра Вучића у Јајинцима. На тај начин су хтели да прикажу медијима како је Вучић био мета, а до дан данас нико није одговарао за тај ауто пун оружја“, навео је Миљковић у свом исказу који је пренела Њузмакс Адриа.

„У јесен 2019. године, ја сам се упознао са Александром Вулином у клубу Готик, то је у Карађорђевој улици један ноћни клуб… Тад нам је Вулин предложио да им нађем један ‘штек’ ван Београда на неко одређено време за њихове потребе“, рекао је Миљковић у исказу.

Напомиње да се са Небојшом Стефановићем никада није срео, али као и у Беливуковом исказу и у Миљковићевом се наводи да се са председником Србије наводно налазио у стану на Звездари.

Експерт ФБИ анализирао Вучића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА