Најновије

ВЕЗЕ ИЗМЕЂУ ДВЕ НАЈВЕЋЕ НАТО ЧЛАНИЦЕ НИСУ ДОБРЕ: Пале су на најнижу тачку, Бајден није добро почео

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да везе Турске са Сједињеним Америчким Државама нису добре.

НАТО војска (Фото: Јутјуб)

Он је казао да Вашингтон мора да "среди" ствари у вези с тим што је Анкара купила руске одбрамбене система С-400, објавила је телевизија Хабертурк.

Везе између НАТО савезника пале су на најнижу тачку раније ове године када је Вашингтон увео санкције турској војној индустрији због куповине руских одбрамбених система С-400, преноси Ројтерс.

А такође је, како наводи Ројтерс, Вашингтон избацио Анкару из свог млазног програма Ф-35, где је она била купац и произвођач.

"Не могу да кажем да се одвија здрав процес у турско-америчким везама. Купили смо Ф-35, платили смо 1,4 милијарде долара, а ти авиони нам нису предати. Сједињене Државе морају то прво да реше", рекао је Ердоган новинарима након што је присуствовао Генералној скупштини Ујединињених нација у Њујорку.

Турски председник је поручио да ће Анкара задовољити своје одбрамбене потребе на другим местима уколико Вашингтон не помогне.

Две земље би требало да сарађују као пријатељи, али "тренутни правац не обећава", рекао је Ердоган и додао да амерички председник Џо Бајден није "почео добро".

Зашто ЕУ више не може да рачуна на заштиту Америке, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА