Најновије

Ево зашто је заиста Вучић повукао скандалозан Вулинов закон о полицији

Александар Вулин је у јучерашњем бизарном саопштењу (чак и за његове "стандарде") објавио да Александар Вучић одбија предлог закона о полицији. Скандалозан закон дозволио би формирање паралелених, приватних полицијских формација, забранио би снимање полиције и дозволио полицији да на сваком кораку снима и контролише становништво.

Вучић (Фото: Председништво)

Наравно, Вучић није одбио закон зато што му је стало до права и слобода грађана Србије. Прави разлог открио је адвокат Владимир Гајић, који је на „Твитеру“ пренео „наредбу“ Виоле фон Крамон из Европског парламента.

– Позивамо Владу Србије да искористи ову прилику да забрану употребу биометријског надзора масе на јавном површинама – написала је фон Крамон на „Твитеру“.

Србија је већ купила спорне кинске камере, а сада је режим покушао на мала врата да прогура скандалозни закон. Само стицајем околности, због сукоба Запада и Кине, поданички режим је (тренутно) одустао од спровођења овог Закона.

– Предлог Закона о полицији је најдиректнији атак на људска права грађана. Претварају Србију у Кину. Дисциплиновање полицијских службеника иде до те мере да више нико неће смети да писне. Министар полиције имаће овлашћења да сваком полицајцу без обзира на ранг уништи каријеру.

Сада је Вучин побегао са предлогом Закона? Мора да су ови из ФБИ скренули некоме пажњу, па неће ваљда овај што је пао на мерама да предлаже Закон о полицији и себе прогласи за друга Јежова? – поручио је Гајић.

Не да Газиводе, не да ово, не да оно... Вучићу, дао си све! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА