Најновије

ЛАВРОВ ПОДРЖАО СРБИЈУ: Упознат је са дешавањима на Космету

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас Танјугу у Њујорку да је упознао министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова са најновијом ситуацијом на Косову и Метохији, као и да је Лавров поручио да можемо и даље да рачунамо на подршку те земље по питању наших интереса на Косову и Метохији.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

Селаковић је рекао да је то био један од последњих састанака које је имао у Њујорку и додао да се са Лавровим састао трећи пут у последњих девет месеци.

"Наравно да сам искористио ту прилику да га упознам са последњим дешавањима на северу Косова и Метохије, са ситуацијом у дијалогу Београда и Приштине и са оним што јесте став са којим је изашао председник Вучић, који је био јасан и недвосмислен, по питању наставка дијалога и даљих дешавања на Косову и Метохији ", рекао је Селаковић.

Каже да је на састанку било речи о принципијелној подршци Русије која је стално присутна, не само у Москви и у Београду већ и на Ист Риверу, од сталне делегације Русије, као сталне чланице Савета безбедности УН.

"Наравно да ћемо ту врсту дијалога наставити и даље да одржавамо. И оно што је Лавров рекао јесте да можемо да рачунамо на подршку Руске Федерације и даље када су у питању наши интереси на Косову и Метохији", рекао је Селаковић за Танјуг после састанка на маргинама Генералне скупштине УН.

Причу о српском уједињењу на хрватској телевизији погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА