Најновије

ВАКЦИНАШКИ ФАШИЗАМ: Аустралијанци дали ултиматум Новаку Ђоковићу - шприцај се или не играш!

Дани пролазе, али се не слеже прашина око тога да ли је Новак Ђоковић вакцинисан и да ли ће моћи да учествује на Аустралијан опену где брани титулу. Премијер Викторије, државе чији је главни град Мелбурн, поручио је да Србина неће заштитити титуле, већ искључиво вакцина уколико жели да учествује на првом Гренд слему. Новак Ђоковић је прележао вирус корона, као и поједини чланови његове породице, још 2020. године током Адрија Тура, и после се у неколико наврата изјашњавао о вакцинама, причајући да није против њих, али да не жели у своје тело да уноси нешто непознато.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Јасно је да су многи то окарактерисали као борбу против вакцинације, и Новак је решио да се више не изјашњава по том питању, док је непознато да ли се вакцинисао или нe.

И док Американци, наводно, знају нешто више од остатка света „лансирајући“ причу да је врло могуће да се Новак Ђоковић вакцинисао јер је пролазио Централ Парком у Њујорку где је одржан мзички фестивал на којем су могли да присуствују само вакцинисани, из Аустралије је стигао ултиматум! Он јасно гласи да Ђоковић неће моћи да брани титулу, у случају да се није вакцинисао.

„Гренд слем титуле вас неће заштитити. Једино што ће вас заштитити јесте да имате доказе о првој и другој дози вакцине“, поручио је Данијел Ендрјуз, премијер Викторије.

И док се директор Аустралијан опена Крејг Тајли свим силама бори да убеди власт да је беспотребно уводити толико ригорозне мере, од тога по свему судећи нема ништа.

Право на улазак у земљу „кенгура" имаће само вакцинисани спортисти, као и аустралијски држављани.
„Уколико долазите као туристи или пословно и нисте Аустралијанци који су вакцинисани мислим да су шансе изузетно мале да ћете ући у земљу“, рекао је Ендрјуз.
Подсетимо, и даље није познато да ли је Новак вакцинисан или није, а Аустралијан опен је заказан за 17. јануар и јасно је да ће до тада бити познато да ли ће најбољи тенис света тамо бранити титулу или не.

Среман покољ 5. окробра. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА