Најновије

Славна српска глумица умрла као бескућник, а отац јој се “купао” у парама: Овај ужас је на крају дочекала

Већина гледалаца Живку Матић памти по улогама у популарним хумористичким телевизијским серијама “Љубав на сеоски начин” и “Грађани села Луга”. Ова глумица је оставила траг и у драмским улогама, као и на филму. Умрла је тихо, у 75. години у свом родном Пожаревцу, 1998. године, заборављена од колега и јавности.

Живкa Матић (Фото: Јутјуб)

Она је умрла у великој беди, као бескућница, њен гроб налази се у Пожаревцу, а за сахрану се побринуо град.

Сцена на Живкином гробу цепа срце и дан – данас. Наиме, на глумичином гробу још није подигнут споменик, а прошле су 23 године од њене смрти. За сада на гробу се налази само спомен-плоча коју је подигао град Пожаревац у њену част, а очекује се да ће град покренути иницијативу да се подигне и биста.

Иначе, Живка Матић рођена је 1923. године у врло имућној породици човека који је имао први аутомобил и који је извршио електрификацију Пожаревца. Она се убрзо нашла у Београду, у сиротишту, а усвојио ју је банкарски чиновник.

Глумачку каријеру је обогатила радијским и телевизијским улогама којима су глумци тог доба стицали највећу популарност, а старије генерације још памте чувене емисије „Весело вече”, „Вече уз радио”, „Аутобус у пола шест”, „Вечерас заједно”. Живку Матић највише памте по улози у ТВ серији „Грађани села Луга”, за коју је у пару са чувеним Батом Живојиновићем добила награду „Глумачки пар године ОНА И ОН” (статуета „ОНА”), 1972. године на Филмском фестивалу у Нишу.

Извор: Објектовно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА