Најновије

ЊЕГОВО ПРИЗНАЊЕ БИ МОГЛО ДА ПРОМЕНИ ИСТОРИЈУ! На самртној постељи је открио: Кенедија је убио...

Атентат на бившег америчког председника Џона Ф. Кенедија који се догодио 1963. године био је такозвани "посао изнутра", према признању на самртној постељи мушкарца шифрованог имена Рон, које је он дао познатом холивудском редитељу Оливеру Стоуну.

Бивши амерички председник Џон Ф. Кенеди (Фото: Јутјуб)

Након што је Стоун снимио свој филм о убиству америчког председника Кенедија, који је био наклоњен према заговорницима теорија завере, Стоуна је контактирао мушкарац, који је тврдио да је био део председниковог обезбеђења.

Мистериозна писма пре сусрета

Мушкарац се представио само као Рон, а Стоуна је контактирао искључиво путем писама, што је била увертира за њихов састанак у четири ока доста касније. Редитељ је, наравно, увелике сумњао у Ронову причу, јер је дотад број разноразних теорија завере око Кенедијевог убиства био повећи. Али, Стоун касније и сам признаје да су његове сумње нестале, након сусрета с мистериозним Роном.
Као бивши маринац који је служио у Вијетнаму, чувеног је редитеља у Ронову причу уверио "војни речник" који је овај користио те прецизни детаљи око тог догађаја, које је Стоун описао као "могуће" и "врло аутентичне", преноси Дејсли Мејл. Стоун је одлучио да ту причу по први пут подели са светом преко Мета З. Сеица, аутора књиге о њему самом.
"Мислим да се одлучио на то зато што ми верује и зато што су, и отац (Рон) и син, умрли већ пре доста времена", рекао је Сеиц, одговарајући на питање зашто се Стоун одлучио на објаву приче тек сад.
"Нитко други није чуо ту причу. Ја сам први", додао је Сеиц. Све досад.
"Ово долази из моје савести"
Сеиц каже да књига описује Стоуново присећање дописивања, разговора и сусрета с Роном. У њој редитељ између осталог тврди да Рон није имао било какве скривене мотиве за причу коју му је испричао.
"Обратио ми се путем серије чудних писама која би стизала с поштанске адресе на Бермудама", пише између осталог у књизи.
"Желим да знаш да ово долази из моје савести", речи су којима се Стоун присећа састанка с Роном у хотелу у Рочестеру, у Њујорку и како то пише у књизи.
"Сценарио који је описао био је врло практичан. Начин је то на који би и ја то направио, да идем урадим тако нешто", додаје Стоун у Сеицовој књизи.
"Убијеш предсједника и твоја заштита је његово обезбеђење, а ако су снајпер или снајпери који су убили предсједника скривени међу момцима који штите предсједника, момцима који немају појма о тој завери... То онда има великог смисла", каже надаље Стоун.
"Његово присећање свега тога било је толико технички прецизно, препуно војног речника, детаљима радијске комуникације одмах након пуцњаве", појашњава Стоун.
Сеиц на то додаје да је Стоун, током служења у рату у Вијетнаму, учествовао у координираним зонама смрти, у којима се снајпер постави на различитим локацијама, на којима хвата људе заробљене у зони размене ватре из више смерова. На тај начин Стоун је лако схватио о чему Рон заправо прича. Књига под насловом "Искуство Оливера Стоуна" (Тхе Оливер Стоне Еxпериенце) биће објављена 13. септембра. Обзиром на наведени садржај, засигурно ће бити занимљиво штиво за многе.

Службена верзија

Џон Ф. Кенеди убијен је у Даласу у јануару 1963. године, током вожње у моторизованој поворци улицама тог града. Ли Харви Освалд оптужен је за његово убиство на начин да је на Кенедија пуцао са шестог спрата оближње зграде, но та је службена верзија догађаја од самог почетка на климавим ногама.
Кенеди је убијен са два хица, а Освалд је убијен два дана касније. Убио га је власник ноћног клуба с везама у криминалном подземљу. Отад се постављају бројна питања да ли је Освалд уопште пуцао и ако јесте, за кога је радио.
Постоје бројне сугестије да је барем један од та два хица испаљен из потпуно другог смера, са травнате површине, с предње десне стране надолазеће поворке. Теорија око једног од најпознатијих атентата у историји, доиста не недостаје. Извор: dnevnik.hr/Daily Maili

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА