Најновије

ЖЕСТОКО ПРЖЕЊЕ СА НЕБЕСА! ПОКРЕНУТ НАПАД НА АЕРОДРОМ: Уништена два хангара! Скривали непријатељске дронове!

Мета ваздушних напада који су извршени на Међународни аеродром у либијском граду Зувара биле су турске беспилотне летелице, саопштио је портпарол Либијске народне армије (ЛНА) Ахмед Мисмари.

Напад либијских снага (Фото: Јутјуб)

У саопштењу Мисмари наводи да је након добијених информација о кретању турских дронова постало очигледно да турске беспилотне летелице користе два хангара унутар аеродрома у Зувари, јавио је "Спутњик". 

Мисмари је потврдио да су авиони либијског ваздухопловства погодили два хангара смештена унутар аеродрома и да су их потпуно уништили. Саопштење је издато након што је либијска сателитска телевизија "Ел арар", која се емитује из катарске престонице Дохе, објавила да су авиони ЛНА извршили напад на аеродром у Зувари, који се налази близу границе са Тунисом.

Тензије између Анкаре и либијских снага порасле су крајем јуна, након што је ЛНА објавила да је близу Триполија оборила турски дрон који је послала војска Владе националног јединства (ГНА). ЛНА је у априлу започела офанзиву на Триполи, како би преузела контролу над престоницом од снага ГНА.

Бомбардован аеродром у либијској престоници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА