Најновије

СВЕТ ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Ердоган креће у нови пројекат! Ускоро почиње изградња! (ВИДЕО)

У наредних неколико недеља биће расписан тендер и почеће реализација пројекта "Канал Истанбул", изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган у Истанбулу.

Тајип Ердоган (Фото: ria.ru/tccb.gov.tr)

- У наредним седмицама ћемо расписати тендер и, ако Бог да, почињемо пројект "Канал Истанбул". Није реч о пројекту који је покренут пре недељу или годину дана, ово је корак који је направљен у последњим месецима мог мандата као градоначелника Истанбула - рекао је Ердоган.

Како јавља агенција Анадолија, Ердоган је у суботу у Истанбулу говорио на сусрету с турским извозницима, а том приликом се осврнуо и на актуелна деавања и говорио о пројекту "Канал Истанбул".

"Канал Истанбул" један је од великих стратешких пројеката у Турској и планира да елиминише растући ризик који представљају бродови који саобраћају између Црног и Мраморног мора, а посебно саобраћање танкерима кроз Босфор.

Према информацијама турских званичника, шест великих несрећа проузроковало је смрт 100 људи и цурење 108.000 тона нафте у Босфору од 1960-их година.

Канал дужине 45 километара биће изграђен западно од центра града, на европској страни провинције Истанбул, а требало би да повећа дневни капацитет од 160 пловила.

Ердоган је говорио и о турској економији и поручио како је земља чврсто посвећена циљу да свој извоз повећа на 500 милијарди долара.

- Никада нисмо били ближе циљу велике и снажне Турске - поручио је Ердоган.

Статус му одезет 74 године након његове смрти! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА