Најновије

ЏИХАДИСТИ НА КОЛЕНИМА! НИСУ ЗНАЛИ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО! Руска и сиријска војска у бруталној офанзиви на Алепо!

Заједнички руско-сиријски војни напад на положаје које држе џихадисти у покрајини Алепо опустошио је њИХОВУ одбрану, рекао је за Ал Масдар Њуз извор из Сиријске арапске војске (САА).

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Према извору, руске и сиријске ваздушне снаге више пута су удариле у џихадистичке конвоје и базе преко јужних и западних места покрајине Алепо.

У исто време, Сиријска арапска војска, вођена руским обавештајним подацима, и даље наставља да удара џихадистичке одбране око града Алепа.

Извор је рекао да је четврта оклопна дивизија сиријске војске концентрисала већи део своје артиљерије на западну периферију града, где су џихадистичке снаге, на челу са Хаџат Тахрир Ал Шамом (ХТШ), и даље изводиле нападе на покрајинску престоницу.

Синоћ је Алепо сведочио низу жестоких сукоба у западном делу града, док су џихадистички побуњеници отворили жестоку ватру по снагама сиријске војске на западној оси удружења Al-Zahra’a Association.

У наредним данима очекује се да сиријска арапска војска започне велику офанзиву у Алепу која би требало да почисти преостале џихадисте са западних периферије главног града провинције и поново отворити делове аутопута Алепо-Идлиб (М-5) .

Америчке снаге блокирале руски војни конвој да прође контролни пункт у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА