Најновије

"ИСТИНА ЈЕ ВЕРОВАТНО МНОГО ГОРА!": Раша Тудеј о стварном броју заражених корона вирусом у Русији

Иако је Русија тренутно на петом месту у свету по укупном броју потврђених случајева са дигајнозом ковид 19, истина би могла бити још гора.

Аеродром у Москви (Фото: Pixabay)

Градоначелник Москве Сергеј Собианин верује да је стварни проценат у граду око 300.000, што је три пута више од званичног броја преноси РТ.

"Чињеница да смо идентификовали толико случајева није минус, већ огроман плус. Очигледно је да их у граду има још више. Према истраживањима, у московском региону има од 2 до 2,5 процената заражених од укупног броја становника, у бројкама је то око 300.000 “, рекао је градоначелник за руску телевизију.

Према тренутним подацима у Москви је потврђено 92.676 случајева.

Градоначелник је рекао да је посао надлежних да утврде што већи број случајева како би их ставили у карантин и спречили даље ширење. Он је објаснио да је то велики посао, али да се сви труде те да је број тестова ове недеље дуплиран.

Собианин је такође додао да се није значајно повећао број људи који су болници, штавише, током недеље је више људи отпуштено него примљено у болнице.

Према његовим речима, Москва ради ефикасније од Њујорка.

Упркос наглом порасту способности тестирања и стабилности података о хоспитализацији, чини се да се живот у Москви у скорије време неће вратити у нормалу.

"Не смемо да губимо оптимизам“, рекао је градоначелник. "Колико брзо ћемо изаћи из ове ситуације, у великој мери ц́е зависити од нас самих, од наше дисциплине. Не желим размишљати о будућности, али моје мишљење је и даље исто - нећемо се ускоро вратити без икаквих ограничења", преноси РТ изјаву градоначелника Москве.

Од понедељка, у главном граду Русије ношење маски и рукавица биће обавезно у јавном превозу као вид онога што је Собианин назвао "додатним начином самоизолације

Када су у питању званични подаци, значајно сакривање броја случајева у објавама није карактеристично само за Русију. Према подацима Универзитету у Бону, немачки бројеви вероватно умањују стварни број случајева више од десет пута. Сличан ниво умањивања такође су пријавили Агенција за цивилну заштиту у Италији и часопис "Сајнс" у САД.

Америчка војска прошле године убила 130 цивила! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА