Најновије

ГОРЕЛО ЈЕ НЕБО ИЗНАД ФРОНТА: Војска у крвавом обрачуну са непријатељем! Ракете летеле на све стране!

Сиријска арапска војска (САА) и преостали милитанти у северозападном региону Великог Идлиба размењивали су ватру 17. и 18. јула.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Према лондонском Сиријском опсерваторију за људска права (СОХР), милитанти су гранатирали положаје војске у градовима Фуру, Бахса и Бејт Хасно у северозападној Хами крајем 17. јула тешким митраљезима и ракетама.

Војска је одговорила на ове провокације гранатирањем положаја милитаната у градовима Ал Бара, Кансафра, Суфухон, Флејфел и Фатера у јужном Идлибу почетком 18. јула.

Раније ове недеље, САА и руске снаге гранатирале су десетине положаја милитаната у Великом Идлибу као одговор на самоубилачки напад 14. јула. Три припадника руске службе повређена су у нападу који је циљао руско-турску патролу на магистрали М4.
У последњих неколико недеља, веће борбе у Идлибу појачале су нападе. ССП и њихови савезници одговарају повећањем својих удара у региону.

Турска се обавезала према споразуму од 5. марта за неутралисање преосталих терористичких група у Великом Идлибу. Међутим, Анкара затвара очи недавним провокацијама. То би ускоро могло довести до озбиљне ескалације у региону.

У размени ватре гранатом погођена погрешна мета! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА