Најновије

ЕРДОГАН ПРЕТИ ГРЦИМА: "Уљези су исти они са којима смо ратовали до пре једног века"

Нема краја турским провокацијама од стране председника Тајипа Ердогана у данашњој поруци у којој изјављује да ће Турска "бранити своје интересе у источном Медитерану на сваки могући начин".

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб/Правда)

На годишњицу Дана победе, како у Турској називају последњу борбу са грчком војском, Ердоган је објавио поруку у којој каже:

- Борба за националну независност се наставља. Уљези су исти они са којима смо ратовали пре једног века - навео је.

Зелено светло за ратне бродове?

Истовремено, режимске новине Yeni Şafak извештавају да с обзиром на то да ситуација на источном Медитерану ескалира из дана у дан, чини се да је Анкара дала зелено светло капетанима ратних бродова да добровољно делују.

У јучерашњем чланку наводи се да капетани ратних бродова који прате истраживања Оруц Реиса у спорним водама имају одобрење Анкаре да одговоре на било какве провокације без обавештавања владе Турске о томе.

"На Јонском мору нек раде шта хоће"

Оруц Реис ће остати у источном Медитерану 90 дана, објавио је синоћ министар спољних послова Мевелут Чавусоглу додајући да ће се брод тек 3. месеца приближити турском копну.

- Нећемо дозволити Грчкој да прошири територијалне воде на Егеју - рекао је додајући да му не смета њихово ширење на Јонском мору - Грчка се понаша како хоће тамо где има права. То се нас не тиче. Међутим, на Егеју не могу проширити своје границе на 12 миља. То је разлог за рат. Нећемо дозволити и то кажем врло јасно.

Амфилохије гласао на изборима први пут у животу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА