Најновије

НЕМАЈУ МИЛОСТИ! Турски милитанти урадили нешто неопростиво!

Снаге које подржава Турскa поново су прекинуле воду сиријском граду Хасакa и његовом западном селу, након што су ометале рад водоводне станице Алоук у провинцији Рас ал Ајин, ускративши воду за пиће више од милион људи.

Милитанти у Сирији. (Фото: Јутјуб)

Директор корпорације за воду инж. Махмуд Ал Екла рекао је у суботу Сиријској арапској новинској агенцији (САНА) да су милитантне групе блокирале проток воде са станице Алоук и спречиле било коју поправну екипу да уђе на локацију.

Водена станица Алоук на истоку провинције Рас ал Ајин једини је извор за обезбеђивање воде за пиће за преко милион људи у граду Хасака.

Снаге које подржавају Турске више пута су ометале проток воде из станице, што је изазвало негодовање Дамаска и оптужбе против Турске да је наредила ово затварање ресурса у Ал Хасаки.

Гувернер Ал Хасаке, генерал-мајор Хасан Халим Халил, потврдио је да се претходни повратак воде за пиће у град Хасака и град Тал Тамр и њихова села прошлог августа догодио након заједничких напора сиријске и руске владе, који су водили до наставка операције.

Јермени растурили азербејџанске снаге! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА