Најновије

РУСИЈА И ИЗРАЕЛ У КЛИНЧУ: Сирија и Хезболах главни су разлози тренутног сукоба две државе

Израелско Министарство спољних послова позвало је у среду руског амбасадора Анатолија Викторова у позадини изјава датих у Јерусалим Посту, у којима је критиковао улогу Израела у региону.

Израелска војска. (Фото: idf.il)

- Путем званичника за политику и стратегију, Алон Бар је изразио оштро одбацивање изјава објављених током интервјуа руског амбасадора и да оне нису у складу са реалношћу ситуације на Средњем Истоку, која је амбасадору представљена више пута и о којој се разговарало током политичких дијалога и дипломатским каналима између две земље - саопштило је Министарство спољних послова.

- Сматрамо да би се расправа о регионалним питањима, посебно у вези с иранском претњом и њеним терористичким организацијама попут Хезболаха, требала одвијати дипломатским каналима, на начин који се бави стварношћу и претњама, усмереним ка Израелу - додато је у саопштењу.

На крају, истакли су да амбасадор намерава да објави писмо о разјашњењу својих изјава након што су "нека од њих нетачно пренета".

- Израел напада Хезболах, а није Хезболах тај који напада Израел - додајући да је свестан постојања тунела од Либана до северног Израела, али нема доказа да је "Хезболах копао ове тунеле" - изјавио је пре неког времена Викторов за Јерусалим Пост.

Нагласио је да Израел не би требало да напада територије суверене државе и било које земље чланице Уједињених нација, додајући да је "мало вероватно да ће Русија пристати на било какве израелске рације у Сирији, ни у прошлости ни у будућности".

Коментаришући извештаје Међународне агенције за атомску енергију о повећању иранског броја центрифуга, амбасадор то није сматрао кршењем нуклеарног споразума, напомињући да су "први корак предузели Американци, који су нажалост одлучили да се повуку из нуклеарног споразума".

- Повукли су се, што је иранској страни омогућило да предузме кораке који се не подударају са споразумом, а ово је такође жалосно - изјавио је он.

- Повратак Сједињених Држава на споразум ће олакшати ствари...Помоћи ће да се отклони забринутост, омогућити Иранцима да развију мирољубив програм атомске енергије и омогућити ИАЕА да надгледа шта се дешава на војном пољу - додао је.

Овај догађај прети да тектонски уздрма православни свет! Више о томе ОВДЕ.

Извор: AMN

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА