Најновије

ЕРДОГАНОВА ПОНУДА ЈЕРМЕНИМА: Спремни смо да окренемо нову страницу, ево шта тражимо!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да би регионална платформа за сарадњу на Кавказу, о којој је разговарао са својим азербејџанским колегом Илханом Алијевим у Бакуу, могла помоћи да се окрене нова страница у односима са Јерменијом ако Јереван предузме „позитивне кораке”.

Реџеп Тајип Ердоган. (Фото: tccb.gov.tr)

НТВ је цитирао Ердогана како је новинарима током повратка из Бакуа рекао да ће регионална платформа, која ће укључивати Русију, Турску, Азербејџан, Грузију, Иран и Јерменију, пружити шансу свим странама и да је руски председник Владимир Путин био одушевљен том идејом, преноси Ројтерс.

- Ако се Јерменија придружи овом процесу и предузме позитивне кораке, нова страница такође може да се окрене у везама Турске и Јерменије. Све док се отварају нове могућности, нема сумње да ће се и добици Јерменије овде озбиљно повећавати. Јерменија ће добити највише из овога - рекао је Ердоган.

Ердоган је поручио да ће Турска отворити своје границе према Јерменији ако та земља буде позитивно развијала овај процес.

- Наша једина брига је да допринесемо регионалном миру - казао је Ердоган.

Јерменија и Турска потписале су 2009. године споразум о обнављању веза и отварању својих граница након века непријатељства, али две владе никада нису ратификовале споразум и односи су и даље напети.

Током шестонедељног сукоба због отцепљења арменске енклаве у Азербејџану, Турска је подржала свог етничко-турског савезника Азербејџан и оптужила Јерменију за окупацију азербејџанских територија.

Несторовић опет подигао прашину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА