Најновије

"НЕЋЕ ПРОЋИ НЕКАЖЊЕНО!": Ирачка група најавила освету Америма за напад у Сирији

Ирачка група запретила је одмаздом против САД након бомбардовања њихових положаја у Дејир Ез Зору.

Бомбардовање Сирије. (Фото: Јутјуб)

Генерални секретар Покрета Аса'иб Ал Хак, Кајис Хазали, осудио је амерички напад, који је описао као "гнусан чин", истичући да је "излазак америчких снага из Ирака једини начин да се постигне стабилност “и да су„ народна воља, политичка одлука и снага отпора способни да то постигну“.

Са своје стране, Ката’иб Хезболах је рекао у изјави, „да неке унутрашње странке које подржавају Саудијска Арабија и ционистички ентитет настоје да спроведу и погурају Вашингтон да покрене агресију на места Народних мобилизационих снага које бране своју домовину“.

Заузврат, Харакат Ал Нујаба рекао је да амерички напад „неће проћи без казне, а оштар одговор отпора одговара његовој величини“.

Генерални секретар бригада Сајид Ал Шухада, Абу Ал Вала’е, рекао је: „Нисмо били изненађени америчком агресијом на места наших фракција отпора. То се очекује јер водимо рат за ослобађање наше земље од окупације за коју слепи патриотски народ каже да не постоји.“

У четвртак је америчко ратно ваздухопловство погодило места ирачких паравојних снага у Сирији, наневши значајну штету бази у близини града Албукамал у покрајини Дејир Ез Зор.

Пентагон је рекао да је овај напад изведен као одговор на ракетни удар који је усмртио америчког добављача унутар Ирака.

Ова ситуација угрожава мировни споразум о Нагорно-Карабаху! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА