Најновије

ЛОЦИРАН БРОД! Израелци имају нови изговор за напад на Иран?! Обале Израела су поцрнеле! (ВИДЕО)

Израел је лоцирао брод одговоран за испуштање нафте, након чега су плаже постале црне од катрана, рекла је данас министарка за екологију и животну средину Гила Гамлиел.

Брод. (Фото: Јутјуб)

Истрага се фокусирала на неидентификовани брод који је 11. фебруара пролазио 50 километара од обале и највероватније је извор еколошке катастрофе чије ће се последице годинама уклањати, пренео је Ројтерс. Море је, иначе, нанело нафту чак до обала јужног Либана и до Појаса Газе.

Више од неколико стотина тона нафтног катрана насукало се на израелске обале прошлог месеца, што је захватило готово 160 км медитеранске обале земље. Израелска управа за природу и паркове назвала је инцидент највећом природном катастрофом у земљи у последњих неколико година.

Изливање нафте у фебруару на обале Израела третира се као "терористички" инцидент, а Тел Авив верује да је Иран повезан са катастрофом, рекла је министарка заштите животне средине Гила Гамлиел.

Указујући у низу твитова да је Израел лоцирао брод који је направио инцидент и да је пронашао осумњичене, Гамлиел је написала да је Тел Авив "открио да се не ради само о еколошком злочину, већ о еколошком тероризму. Гусарски брод у власништву Либије компанија која је напустила Иран и одговорна је за напад против животне средине".

- Иран се бави тероризмом не само уз помоћ нуклеарног оружја или покушајем доминације дуж наших граница. Иран предводи тероризам штетећи животној средини. Наша борба против загађења и штете по животну средину борба је која је интерес свих земаља - додала је министарка.

Техеран још није коментарисао најновије наводе Тел Авива против Ирана.

Изнад Балтика се појавили незвани гости, а дочекали их руски ловци! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА