Најновије

"АКО АСАД ЗАТРАЖИ, ПУТИН ЋЕ ОДМАХ РЕАГОВАТИ" Сиријски председник никада неће бити остављен на цедилу!

Дмитриј Песков, портпарол руског председника, саопштио је да не зна да ли је председник Сирије Башар ал-Асад затражио помоћ због себе и супруге заражене вирусом корона, али је изразио уверење да ће председник Русије Владимир Путин одмах размотрити ствар ако је Асад затражио помоћ.

Асад (Фото: egov.sy)

- Искрено, немам информације о томе како се поступа са председником и његовом супругом, такође не знам да ли је тражио било какву помоћ - рекао је Песков пред новинарима.

- Али сигуран сам, као што знате да руски специјалисти имају велико искуство и стекли су велико искуство у лечењу од вируса и не сумњам да ће, уколико постоји било какав захтев, председник Путин то, наравно, размотрити одмах - додао је Песков.

Песков је такође изразио наду да је зараза код председника Асада и његове супруге вирусом корона блага и да ће стећи потребан имунитет.

У понедељак је сиријско председништво саопштило да су председник Башар ал-Асад и његова супруга заражени новим вирусом корона, објашњавајући да је њихово стање стабилно и да ће наставити свој посао током кућног карантина, који ће трајати две или три недеље.

- Након што су осетили благе симптоме сличне онима код инфекције короном, председник Асад и госпођа Асма Ал-Асад спровели су ПЦР тест, а резултат је показао да су заражени вирусом, знајући да су доброг здравља и у стабилном стању и да ће наставити са радом током кућног карантина, који би трајао две или три недеље - писало је у саопштењу сиријског Председништва.

Руска авијација извела жесток напад! Непријатељска база у пламену!Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Sputnik Arabic

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА