Најновије

КИНА ЈЕ СВЕСНА НЕСТАБИЛНЕ И НЕИЗВЕСНЕ СИТУАЦИЈЕ! Претње долазе са свих страна, Си Ђинпинг наредио војсци да буду спремни

Кинески председник Си Ђинпинг је рекао да војска треба да буде "припремљена" усред "нестабилне" безбедносне ситуације са другим земљама.

Ђинпинг (Фото: Синхуа)

- Тренутна безбедносна ситуација наше земље је углавном нестабилна и неизвесна - рекао је председник Си јуче на панел дискусији током законодавне седнице.

- Целокупна војска мора да координира однос између изградње капацитета и борбене готовости, да буде спремна да одговори на разне сложене и тешке ситуације у било ком тренутку, одлучно заштити националну сувереност, безбедност и развојне интересе и пружи снажну подршку свеобухватној изградњи модерне социјалистичке државе - додао је Си Ђинпинг.

Тензије су у порасту између Америке и Кине због Тајвана, Јужнокинеског мора и Хонгконга.

Кинески министар спољних послова Ванг Ји рекао је да председник Бајден треба да преокрене политику бившег председника Трампа у вези са Тајваном и да се Сједињене Државе "играју ватром" због подршке независне владе Тајвана.

Кина и Индија такође су у напетој ситуацији због територије на граници за коју обе земље верују да би требало да буде њихова.

Кинески министар одбране генерал Веи Фенгхе позвао је на бољу војну обуку, јер каже да је земља "ушла у фазу високог ризика" за националну безбедност.

Председник ДНР открио план акције ако почне велика офанзива Кијева. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА