Најновије

ВЛАДА СРБИЈЕ ЋУТИ О БЛЕРОВОЈ СУПРУЗИ: Добила уговор за одбрану аутократског режима

Ни Влада Србије, ни адвокатска канцеларија Шери Блер нису одговорили на питање Радија Слободна Европа о објави британског Телеграфа да је Србија унајмила њену канцеларију поводом навода да држава спроводи притисак на приватног телекомуникационог и медијског оператора Јунајтед групу.

Шери Блер (Фото: Јутјуб)

Телеграф је 6. марта објавио да је до информације о ангажовању Шери Блер у овом случају дошао увидом у документе и да је она у њима наведена као први контакт, уз још пет адвоката из њене фирме.

У том тексту се наводи да је Србија ангажовала компанију "Омниа стратеџи" због навода да држава врши притисак на независну телевизијску и интернет компанију у покушају владајуће партије да "ојача своју моћ".

Додаје се да је правна фирма Шери Блер добила уговор за одбрану "аутократског" режима који прима савете од компаније њеног супруга, преноси Радио Слободна Европа.

Адвокатска канцеларија Шери Блер није одговорила на упит РСЕ у вези са наводима Телеграфа, а ни из Владе Србије није стигао одговор на питање да ли је ангажовала ту адвокатску канцеларију, и ако јесте колико би Србију коштале услуге те фирме.

Телеграф је навео да се не зна колико ће овај ангажман коштати пореске обвезнике у Србији, али да је познато да правне услуге Шери Блер коштају око 1.160 евра по сату.

Шери Блер је супруга бившег британског премијера Тонија Блера, који преко истоименог Института за глобалне промене већ шест година саветује Владу Србије, додаје лист. 

Доказе да Вучић није нелегално прислушкиван погледајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА