Најновије

АПСОЛУТНА ДОМИНАЦИЈА: Србин у Загребу "удавио" Хрвата (ВИДЕО)

Један од најталентованијих српских бораца у ММА Марко Бојковић памтиће док је жив свој деби у Загребу. На ревији "Армагеон" савладао је домаћег борца Патрика Челића и понео титулу најбољег борца на ивенту. Две године је у ММА, има 15 борби, исто толико победа.

Србин у Загребу "удавио" Хрвата (Фото: Јутјуб)

Фантастичан и узбдљив меч одрадили су Бојковић и Челић, уз много страсти, тензије и добрих удараца. Серија крошеа, а онда и рушење претходили су тријумфу српског борца.

У маниру Хабиба Нурмагомедова, Бојковић је закључао обе ноге Челићу, потом му раменом разбио око, приковао Челића на ограду и серијом ударац левом руком у главу, те гушењем приморао на предају... Са 19 година Бојковић је показао трикове врхунског борца у октагону.

- Армагедон је највећи регионални турнир. Победник овог турнира је најбољи млади борац региона. Ја сам одрадио три борбе на путу до коначне победе. Прву сам имао у августу против Жиге Микулана из Словеније и победио нокаутом. Друга је била против Луке Милидраговића из Хрватске у новембру и тада сам победио након три рунде доминације. И сада сам финалну против Хрвата Патрика Челића победио гушењем у другој рунди после нове доминације - рекао је Бојковић, иначе члан Борилачке академије "Ахилеј".

Београђанин је био убедљиво најмлађи борац на ревији, са 19 година. Поред њега, било је још неколико бораца из Србије, али нико од њих није дошао до финала, а камоли освајања престижног трофеја.

Борба између Србина Бојковића и Хрвата Челића имала је ватрену увертиру:

- Марко је таленат, али мислим да је са претераном причом створио више "хејтера" него што се уздигао. Није показао ништа од тога што је причао - рекао је Челић на конференцији два дана пред борбу.

Бојковић је спремно одговорио:

-Немој да бринеш. Кад те пребијем у суботу, сви ће ме више волети и оправдаћу то што причам.

И онда се десила борба...

- Кажем шта мислим. Мој карактер је такав да сам занимљив људима. Изазивам емоције код људи. Неки ме воле, неки ме мрзе. То значи да сам им занимљив. Морао сам да оправдам то што сам причао уочи меча. А много сам причао. Било је прозивања. То што сам најавио, на крају сам и оствaрио. Најавио сам да ћу га завршити у другој рунди и да ћу га издоминирати. Тако је и било. Дигла се огромна прашина око нас - изјавио је за Моцартспорт Бојковић, а онда најавио да себе кроз неколико година види као шампиона УФЦ.

Кик-боксер преминуо после првог ударца на мечу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Моцарт спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА