Најновије

НАЈЛУЂА ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ: Ванземаљци криви за смрт Кенедија! Председник САД био на корак до откривања великих тајни! (ВИДЕО)

Упркос безбројним истрага, неки стручњаци и даље мисле да Џона Кенедија није усмртио усамљени наоружани човјек, већ су га елиминисале тајне снаге унутар америчке обавештајне заједнице.

Џон Кенеди. (Фото: Јутјуб)

Кенеди је амерички председник који је најуже повезан са две ствари - свемирском трком и теоријама завере.

Његово чувено обраћање заједничком заседању америчког Конгреса, 25. маја 1961. године, пре шездесет година, садржало је незаборавни одломак: „Верујем да би се ова нација требало да се посвети постизању циља слетања пре истека ове деценије човек на месецу и безбедно га враћа на земљу “.

НАСА је успела у том циљу, а можда је један од главних покретача неуморних напора Америке да постави човека на Месец био национални осећај туге након што је Кенеди убијен у Даласу 22. новембра 1963. године.

Тај атентат - који је генерацијама ожиљавао америчку психу - изнедрио је десетине преклапајуц́их се теорија завере.

Многима је било тешко да поверују да би усамљени атентатор, радећи без помоћи, могао да изведе "један у милион" хитац са шестог спрата у Тексашком депозитару књига који је смртно ранио 46-годишњег председника.

Али ако је постојала завера, шта је био мотив? Неки су указали на значајно преклапање између жена у окружењу председника и фигура организованог криминала. Други су за његову политику кривили Кубу.

Али теорија која лепо повезује два најтрајнија наслеђа ЈФК-а је тврдња неких истраживача НЛО-а да је намеравао да да увид у америчко тајно истраживање НЛО-а.

Истраживач НЛО-а Ерика Љукс каже да „током година постоји неизговорени споразум да председник не треба да зна све што се тајно дешава у обавештајној заједници - а то омогућава председнику да порекне“.

Али наличје те политиеке је то што председници понекад желе да знају шта се ради у њихово име.

Председник Двајт Д. Ајзенхауер, Кенедијев претходник у Белој куц́и, наводно је претио да ће "напасти" Област 51, јер се осећао као да има превише информација о тајни НЛО-а.

Према историчару Ричарду Долану, истражитељи које је Ајзенхауер послао у Подручје 51 видели су тамо „неколико летећих пловила и ванземаљаца“ - откриће које је шокирало толико одликованог војног ветерана.

Али Кенеди је, каже Долан, почео да води политику убрзо након избора која се косила са интересима Националне безбедносне организације.

Конкретно, тврди он, Кенеди је "забијао нос у тему НЛО-а" и то га је чинило опасним.

Ник Поуп, који је дуги низ година водио одељење у Министарству одбране за прикупљање и истраживање извештаја о НЛО-има, каже да је Кенеди био на ивици да открије најстроже чуване америчких тајни.

„Председник Кенеди је изразио став да би америчка влада требало да дели технологију“, рекао је „… а да је у комбинацији била и ванземаљска технологија која би такође била на столу ...“

Неки људи би се, тврди, потрудили да спрече да се то догоди.

У строго поверљивој белешци која је наводно написана 12. новембра 1963. године, две недеље пре његове смрти, Кенеди је наредио ЦИА-и да организује све своје обавештајне досијее који се односе на НЛО-е и да га обавести о свим „непознатим“ до следећег фебруара.

Али због Кенедијеве преране смрти, тај брифинг се никада није догодио.

Вилиам Лестер, истраживач паранормалних активности и аутор књиге „Прослава слободе: ЈФК и нова граница“, тврди да је копију меморандума, заједно са још два документа, добио од ЦИА-е на основу Закона о слободи информација.

Неки стручњаци оспоравају аутентичност меморандума - указујући на мање техничке детаље који га чине другачијим од било којих других званичних белешки из тог периода.

Али Кенедијево двојно наслеђе - оптимизам свемирског доба и параноја информационог доба - вероватно ће се одржати и за генерације које долазе, без обзира на то колико их је двоје оспоравано или доведено у питање.

Џихадисти упутили језиву претњу Израелу, најављују крвопролиће! Више о томе ОВДЕ.

Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА