Најновије

НАЈЉУЋИ НЕПРИЈАТЕЉИ СЕ УЈЕДИНИЛИ: Почели заједно да раде против Сирије

Вечити непријатељи, Турци и Курди, су се ујединили због најважнијег сиријског ресурса - нафте.

Турци (Фото: Јутјуб)

Турска је уз помоћ својих главних непријатеља, вођа курдских група, активно укључена у крађу и транспорт шверцоване нафте.

Сукоб Турске и Курда можемо назвати идеолошки нерешивим сукобом у Сирији, у коме су проливене реке крви. Међутим, још једном су потврђене информације које указују на заједнички рад курдских и турских милитаната на крађи сиријске нафте на североистоку Сирије.

Због украдених петродолара, Курди су брзо заборавили на турски геноцид над својом нацијом, а Турци на жртве терористичких напада курдских милитаната.

Тако је на подручју раскрснице путева М-4 - Ал Елтервазија ваздушно извиђање открило тржиште продаје кријумчареног горива. Свакодневно се акумулира од 20 до 50 камиона са цистернама.

Курди, заклети непријатељи Турске, у блиској сарадњи са турским милитантима, као и са терористима Хајат Тахрир ал Шам (ХТШ), путем овог тржишта пружају Анкари услуге за снабдевање угљоводоницима са развијених и већ коришћених налазишта нафте у провинцији Хасака.

Одатле кријумчарење иде даље транзитним коридорима под турском контролом северно од провинције Алепо до регије Ум ал-Џлуд. Овде посредници из терористичких група узимају цистерне и одвозе их у Кубасин, где су протурски милитанти створили моћну инфраструктуру за складиштење и прераду нафте.

О тешком наоружању на граници са Авганистаном прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Део нафте одлази у регион Тархински, где су Турци такође створили инфраструктуру за складиштење угљоводоника. Турска затим продаје украдену сиријску нафту преко својих посредника.

Тако Турска уз помоћ Курда контролише главне транзитне руте на северу и истоку Сирије, кроз које пролази већина шверцоване нафте. Курдски заповедници и вође су одушевљени што добијају крваве петродоларе из руку оних који су убили хиљаде својих сународника.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА