Најновије

ДФ ИМА РЕШЕЊЕ: Преломни моменат за власт у Црној Гори

Из Демократског фронта је саопштено да на сутрашњем састанку представника парламентарне већине неће прихватити предлог председника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића у вези с реконструкцијом Владе, него ће инсистирати на опцији потпуно нове владе са новим премијером.

Кнежевић и Мандић (Фото: Јутјуб)

- Већина у владајућој коалицији сматра да нова влада треба да буде политичка, с тим што би неке министре од постојећих за које оцењују да су добро радили свој посао политичке партије могле да задрже на својим квотама, али ће се инсистирати да се испоштује Д`Онтова формула расподела ресора у новој влади - наведено је у саопштењу.

Уколико се ово не прихвати, поручују из ДФ-а, онда ће већина у парламентарној већини тражити формирање техничке владе која би припремила ванредне изборе заједно са локалним који ће бити одржани на пролеће.

- С обзиром на то, да ДФ неће да руши Владу са Демократском партијом социјалиста, у ДФ-у, размишљају да, уколико се не постигне договор, од 27. септембра почну протесте као одговор на став парламентарне мањине - поручују из ДФ-а.

Трећа рунда разговора парламентарне већине о решавању кризе власти заказана је за сутра.

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић који ће организовати састанак, раније је рекао да сматра да ће трећи састанак бити одлучујући.

Он је рекао да ће се прво сви изаснити јесу ли за нову владу, а потом јесу ли за реконструкцију, додајући да је против ванредних избора.

Како Црна Гора губи територију, прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА