Најновије

ОГЛАСИЛИ СЕ АЈАТОЛАСИ ИЗ САРАЈЕВА: "Оно што се догодило на подручју Крајине и Приједора имало елементе геноцида!

Бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић, који је данас присуствао испраћају 12 жртава које су, како се наводи, убијене 1992. у Приједору, изјавио је, реагујући на изјаву министра Александра Вулина о српском свету да су "заговорници те накарадне фашистоидне идеје много слабији, а БиХ много јача".

Шефик Џаферовић. (Фото: Јутјуб)

Џаферовић је казао да не зна да ли је уопште примерено реаговати на изјаве министра за којег је рекао да је "такав какав јесте".

- Нећу се нервирати, није заслужио да то коментаришем, али говорићу о појави ''српски свет''. Све то подсећа на 90-е године и последице због којих смо овде. Сви креатори те великодржавне политике треба да имају на уму две ствари када је БиХ у питању - рекао је Џаферовић и додао:

- Прво морају погледати како су завршили они који су заговарали те политике, завршили су у Хагу и на сметлишту историје. И још нешто врло важно, добро морају да знају да ми више никада нећемо бити изненађени и затечени. Заговорници те накарадне фашистоидне идеје су много слабији, а Босна и Херцеговина је много јача. Поломили су зубе 1992. године и нека се не играју са БиХ - навео је Џаферовић.

Тврди да је све оно што се догодило на подручју Крајине и Приједора имало "елементе геноцида, али да поштују одлуке Хашког суда".

- Истину ћемо преносити генерацијама, никада нећемо заборавити шта се догодило јер ако заборавимо прети опасност да се зло понови. Када се сагледа монструозност злочина и елементи који су почињени овде 1992. године, иако је Хашки трибунал ово назвао само злочином против човечности, ја мислим да ово све има елементе геноцида - казао је Џаферовић, преносе сарајевски медији.

Додао је да треба наставити борбу за истину и правду, као и да је приоритет, како је казао, "пронаћи још 600 несталих, да се достојанствено укопају и да се трага за онима који су на било који начин учествовали у овом злочину".

Ердоган спрема договор са талибанима, турска војска ускоро на новом задатку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА