Најновије

РОКЕНРОЛ ЛАВРОВ: We Will Rock You! (ВИДЕО)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров, пожелевши срећу руским спортистима уочи почетка Олимпијских игара у Токију, подсетио је на легендарну песму групе Queen „We Will Rock You“.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

На летњим олимпијским играма, које данас почињу у Токију, руски спортисти ће наступити као тим Руског олимпијског комитета - ROC (Руски олимпијски комитет).

То је тако због санкција Светске антидопинг агенције (WADA), уведених на две године, које такође предвиђају забрану истицања државне заставе и интонирања државне химне.

Назив РОК се слаже с хитом групе Queen, у вези с чим се на друштвеним мрежама већ појавио спонтани флеш моб са хештегом #wewillROCyou.

„Наравно, желимо нашим спортистима, у било којој одећи да се појављују, победе, само победе. Имамо врло јаке представнике у готово свим спортовима који ће бити присутни на Олимпијским играма“, рекао је Лавров током вебинара „Спољнополитички услови у којима се одвија кампања за избор посланика Државне думе“.

„Наравно, помало је увредљиво, досадно што се зову ROC, али постоји одређени напредак - бар они користе боје руске заставе“, рекао је Лавров.

Међутим, према речима руског шефа дипломатије, ако пођете од речи чувене песме Queen „We Will Rock You“, онда у овом називу можете видети симболику.

„Већ сам видео прилично духовите скандирања или мимове: речи су преузете из америчке песме We Will Rock You, а ово се преводи приближно као: „Сломићемо вас“. Па, пошто нам је таква скраћеница одобрена, симболика обавезује све на победу“, рекао је Лавров.

Како је Русија прешла са речи на дела по питању Донбаса, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА