Најновије

НОВЕ ТЕНЗИЈЕ НАКОН ИНЦИДЕНТА У АРАПСКОМ МОРУ: Техеран загрмео због оптужби Израела, стигао одговор попут метка

Иран је данас саопштио да није умешан у напад дроном на нафтни танкер, којим управља израелска компанија, у водама Арапског мора, надомак обала Омана.

Танкер. (Фото: Јутјуб)

- Ционистички режим (Израел) створио је несигурност, терор и насиље. Техеран осуђује ове оптужбе о умешаности Ирана. Таквим неоснованим оптужбама Израел покушава да одврати пажњу од чињеница - рекао је портпарол министарства спољних послова Ирана Саид Катибзадех на данашњој конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

На танкер са нафтом, који је пловио у Арапском мору надомак обала Омана, извршен је напад дроном у којем је погинуло двоје чланова посаде брода.

Иако нико није преузео одговорност за напад, израелски званичници оптужују Иран да стоји иза овог смртоносног ваздушног удара беспилотном летелицом, навео је АП.

У нападу на танкер Улица Мерсер, брод у власништву Јапана који је пловио под либеријском заставом, а којим управља израелска компанија Зодиак Маритајм, погинули су један Британац и један Румун.

Министар спољних послова Израела Јаир Лапид је разговарао са министром спољних послова Велике Британије Домиником Рабом и поручио да је "потребно да се оштро одговори на напад", међутим није експлицитно окривио Иран за овај напад.

У Француској више од 200 хиљада људи изашло на улице! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА