Најновије

ЕРДОГАН ПОНИЖАВА СОПСТВЕНИ НАРОД: Хуманитарну помоћ даје као да храни стоку (ФОТО/ВИДЕО)

Турски председник Реџеп Тајиип Ердоган нашао се у апсурдној ситуацији због чудне хуманитарне акције током посете региону Мармарис, који је страдао од великих шумских пожара.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Председништво Турске)

Након што је одржао говор пред народом и обећао помоћ државе, турски председник је почео да баца кесе чаја на окупљени народ право са говорнице. Нешто касније појавио се видео снимак на којем је Ердоган такође лично бацао чај на пролазнике, док се возио се градом с поворком.

Ова "дистрибуција хуманитарне помоћи" изазвала је снажне критике на друштвеним мрежама и оптужбе на рачун власти у недостатку разумевања стварних потреба жртава. Интернет је пун мимова са Ердоганом и чајем.

„Зато што имамо ЧАЈ. Хвала Реџепу Тајиипу Ердогану што нам је бацио чај на главу у овој врло критичној ситуацији. Све што нам треба је ЧАЈ и он то зна”, написала је корисница Мерт Јуксел.

Ердоган је такође приказан као добра вила, свемоћна, лети у ваздуху и баца шољице чаја на земљу.

Турски политичари такође су оштро осудили поступке шефа државе.

„Док је земља горела, Ердоган је грађанима бацао чај. И онај који је бацао и они који су га покупили треба да буде срамота", рекао је Енгин Озкоч, заменик председника Републиканске народне партије.

Њега су, пак, подржали председник странке ДЕВА Али Бабаџан, посланик Афион Ујсал и многи други, који су ситуацију описали једном речју - "срамота".

Куда Американцима не препоручују да путују, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА