Најновије

КАД ЗАГРМИ ЧЕТВРТА ДИВИЗИЈА: Војска гомила тешку "коњицу" пред вратима Даре! (ВИДЕО)

Осмог августа Сиријска арапска армија (САА) распоредила је додатно појачање у јужној провинцији Дара, где тензије настављају да расту.

Сиријска војска. (Фото: Твитер видео)

Појачање је распоређено у близини јужног дела града Дара, познатог и као Дара ал-Балад, где су бивши побуњеници заузели став против власти, као и у граду Бусра ал-Харир на истоку провинције.

Видео снимци које су поделили сиријски опозициони активисти открили су да је међу појачањем било на стотине војника и неколико борбених тенкова.

Рано ујутру, САА се сукобила са бившим побуњеницима у Дара ал-Баладу. Војска је гранатирала то подручје минобацачима. Међутим, нису пријављени људски нити материјални губици.

Недавно су се преговори између сиријских власти и лидера Дара ал-Балада суочили са бројним застојима. Русија је уложила огромне напоре да мирно реши кризу у провинцији. Ипак, локални лидери и даље одбијају да се повинују захтевима власти.

Сиријске власти желе да протерају више од стотину тражених наоружаних људи из Дара ал-Балада, као и да распореде неколико јединица САА у том подручју.

Тренутни став лидера Дара ал-Балада могао би на крају присилити САА да покрене потпуну војну операцију у тој области. Ово би био најгори сценарио. Обе стране ц́е претрпети губитке.

Стејт департмент усвојио одлуку, Москва жестоко реаговала! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА