Најновије

ЕРДОГАН: Ако се сви у БиХ сложе и позову нас, Турска ће бити посредник!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган дао је изјаву по повратку у Истанбул након службених посета Босни и Херцеговини и Црној Гори где је говорио о политичким односима у БиХ и могућем решењу кризе. Члан Председништва БиХ Милорад Додик Милорад Додик је за време посете Ердогана Сарајеву казао да се залаже за активнији ангажман Турске у решавању политичких проблема у БиХ.

Реџеп Тајип Ердоган. (Фото: tccb.gov.tr)

На питање да прокоментарише изјаве Жељка Комшића и Милорада Додика да је Турска гарант мира у региону, односно каква је њена будућа улога у Босни и Херцеговини Ердоган је казао да ће Турска бити присутна ако се Бошњаци, Срби и Хрвати у Босни и Херцеговини уједине међу собом и кажу: Желимо да Турској дамо такав задатак, нико не сме да се меша у наше послове, само нека Турска делује као посредник овде у наше име“.

Нагласио је да би и томе требали да одлуче чланови Председништва Босне и Херцеговине.

„Већ сам им рекао. ‘Ако донесете такву одлуку, ми ћемо такође направити наше процене. Донесите ову одлуку као тројка, а не чекајући упутства однекуд. Након тога сам рекао: “Направићемо овај корак са хаиром (срећом)“, изјавио је Ердоган.

Подсетимо, Милорад Додик је за време посете Ердогана Сарајеву казао да се залаже за активнији ангажман Турске у решавању политичких проблема у БиХ.

„Председниче Ердоган, ја сам спреман да с Вама, с осталима у БиХ разговарамо о свим могућим питањима. И ја мислим да све треба да буде на дневном реду. Ја сам за то да се одржи територијални интегритет БиХ, а политички аранжман мора да буде унутра, оно што се ми договоримо“, казао је Додик.

Опозив Мила Ђукановића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: klix.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА